Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S vine de la Sesto Elemento (video)

ro

22 Sep, 2011 23:23 1892 Marime text

-19369.jpgDirectorul general executiv Lamborghini, Stephan Winkelman, a surprins pe toată lumea prezentă la Salonul Auto de la Frankfurt când acesta a declarat presei internaţionale de specialitate că producătorul auto din Sant'Agata va produce o serie limitată a flamboaiantului concept Sesto Elemento.

Conform acestuia, versiunea de serie a viitorului hypercar exclusivist Lamborghini va fi echipată de acelaşi agregat V10 de 570CP folosit şi de noul Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale.

Dacă iei în considerare faptul că acei 570CP pun în mişcare o maşina care cântăreşte numai 999 de kilograme mulţumită şasiului şi caroseriei realizate din cel mai nou, dur şi uşor tip de fibră de carbon, atunci nu ar trebui să fi surprins când vei afla că Sesto Elemento este în stare să accelereze de la 0 la 100km/h la fel de rapid ca Bugatti Veyron Super Sport, adică în numai 2,5 secunde.

Toate bune şi frumoase până acum, dar partea proastă este că Sesto Elemento va fi produs în numai 20 de unităţi (21 împreună cu conceptul), iar preţul fiecăreia în parte va trece lejer de cei 1,6 milioane de euro pe care Lamborghini îi cerea pentru fiecare dintre cele 21 de Reventon-uri produse vreodată.

Totuşi, pune-te pentru un singur moment în locul genului de om râvnit pentru contul său bancar până şi de contabila personală din dotare, şi întreabă-te dacă un Sesto Elemento îşi justifică preţul de cel puţin 8 ori mai mare decât cel mai performant Gallardo în producţie. Merită?

Sursa: Topgear.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii