Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:46 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un ales local a sesizat Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Poliţia Locală Constanţa. Un nou caz de ciopârţire a copacilor în Mamaia

ro

06 Sep, 2017 00:00 3878 Marime text
Municipiul Constanţa este de ani buni un exemplu negativ când vine vorba despre lipsa sau betonarea spaţiilor verzi. „Toate acestea au fost posibile prin derogări la Planul Urbanistic General, schimbarea destinaţiei din spaţiu verde în parcare/teren pe care se poate construi şi nerealizarea până în acest moment a Registrului Spaţiilor Verzi, pentru care municipalitatea a fost amendată în două rânduri“, susţine consilierul local independent Andrei Popescu.

Consilierul local spune că a descoperit un nou caz de ciopârţire a copacilor în Mamaia, lângă Vila Maria, şi a sesizat Poliţia Locală şi Agenţia pentru Protecţia Mediului, în această speţă. „Sesizarea depusă în scris a ajuns la Poliţia Locală, la Direcţia Urbanism şi la Direcţia Patrimoniu. Când voi primi un răspuns, îl voi face public“, a precizat Andrei Popescu.
 
Apelul este adresat şi primarului Decebal Făgădău, şi celorlalţi aleşi din Consiliul Local. Totodată, pentru a reglementa situaţia spaţiilor verzi, Andrei Popescu pregăteşte un proiect de hotărâre prin care va solicita: stabilirea prejudiciului cauzat de tăierea copacului - pe lângă contravenţia infimă de 1.000 de lei/copac, trebuie constatat şi prejudiciul cauzat, ţinând cont că un copac matur valorează între 20.000 şi 30.000 de euro; orice copac tăiat să fie replantat (de acelaşi soi şi aceeaşi maturitate); întocmirea Registrului Spaţiilor Verzi.

Citeşte şi:

Soluţia magistraţilor 
Licitaţia privind elaborarea Registrului local al spaţiilor verzi din municipiul Constanţa, atacată în instanţă de SIVECO România (document)​


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii