Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se constituie Comisia de evaluare, supraveghere şi control privind activitatea Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Constanţa Ce s-a întâmplat cu patrimoniul preluat de la fostul UTC după 1989 (document)

ro

27 Apr, 2017 00:00 4427 Marime text
Liberalii constănţeni şi-au propus să urgenteze procedura de întâlnire într-o şedinţă de constituire a Comisiei de evaluare, supraveghere şi control, pentru a desluşi misterul care învăluie activitatea Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Constanţa şi a afla ce s-a întâmplat cu patrimoniul preluat de la fostul UTC după 1989.
 
În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Constanţa din data de 31.03.2017, s-a adoptat hotărârea nr. 82, prin care a fost numit un reprezentant al CJC în cadrul acestei comisii.
„Ţinând cont de caracterul fundaţiei (persoană juridică de drept privat şi de utilitate publică), dar şi de faptul că dispoziţia legală privind constituirea acestei comisii nu a fost până în acest moment respectată (art. 29, alin. 1 din Legea 146/2002), am trimis către Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (care, din câte am înţeles, a răspuns deja), Instituţia Prefectului şi Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice adrese prin care am solicitat desemnarea din partea fiecărei instituţii a unui reprezentant pentru a putea avea luna aceasta prima şedinţă de lucru“, susţine consilierul judeţean liberal Bogdan Bola.

O nouă hotărâre de CJ care vizează Fundaţia pentru Tineret 

Aleşii judeţeni vor aproba, la sfârşitul săptămânii, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, o hotărâre privind respingerea plângerii prealabile a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Constanţa, formulată împotriva HCJC nr. 82/31.03.2017. Este vorba despre hotărârea CJC, prin care s-a aprobat numirea reprezentantului Consiliului Judeţean Constanţa în Comisia de evaluare, supraveghere şi control al activităţii Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Constanţa.
 
Împotriva HJC nr. 82/31.03.2017 a formulat plângere prealabilă Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa (număr de înregistrare la Consiliul Judeţean Constanţa - 9120/11.04.2017), plângere întemeiată pe prevederile Legii nr. 554/2004, a contenciosului administrativ. Potrivit dispoziţiilor actului normativ invocat la paragraful anterior, autoritatea emitentă a actului administrativ are obligaţia de a soluţiona plângerea prealabilă în termen de 30 de zile de la înregistrarea acesteia. În cazul de faţă, plângerea trebuie soluţionată până la data de 10.05.2017.
 
„Analizând motivele invocate de Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa în susţinerea plângerii prealabile, se constată faptul că acestea nu pot fi reţinute din următoarele motive: la adoptarea actului administrativ contestat, au fost avute în vedere prevederile art. 29, alin. (1) din Legea nr. 146/2002 privind regimul juridic al fundaţiilor judeţene pentru tineret şi a municipiului Bucureşti, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora: «La nivelul fiecărui judeţ, evaluarea, supravegherea şi controlul activităţii fundaţiei judeţene pentru tineret sau a municipiului Bucureşti se exercită de către o comisie formată din câte un reprezentant al Direcţiei pentru tineret şi sport judeţene, al prefectului, al Consiliului Judeţean, cât şi al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene», nu şi dispoziţiile la care face referire contestatoarea. Textul de lege invocat şi în preambulul HJC nr. 82/2016 a fost şi este în vigoare, motiv pentru care nu se poate aprecia că actul administrativ contestat este nelegal. Faţă de considerentele de mai sus, supun aprobării proiectul de hotărâre privind respingerea plângerii prealabile a Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Constanţa formulate împotriva HCJC nr. 82/31.03.2017“, se arată în expunerea de motive a hotărârii care va fi adoptată vineri.
 
Citeşte şi:
 
Diversiunea postutecistă. Două fundaţii se bat pentru patrimoniul tineretului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii