Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţia Locală, încasări de peste 66.000 de lei din contravenţii la bugetul municipalităţii

ro

27 Jun, 2017 00:00 3956 Marime text
În perioada 19.06.2017 - 25.06.2017, poliţiştii locali au acţionat pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite. Astfel, poliţiştii IPJ Constanţa, sprijiniţi de jandarmii constănţeni, au asigurat un climat de ordine şi siguranţă pentru turiştii aflaţi pe litoralul românesc, în vederea combaterii fenomenului antisocial privind comerţul ambulant din municipiul Constanţa, staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă.
 
Acţiunea a vizat respectarea prevederilor Legii 12/1990, republicată, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Poliţiştii locali au identificat în acelaşi interval şi probleme ce ţin de buna gospodărire a oraşului, respectiv degajare gunoaie, refacere garduri, eliminare de graffiti, refacere firme luminoase, înlocuire geamuri şi vitrine deteriorate, curăţare, igienizare şi zugrăvire faţade şi ziduri, curăţare terenuri frunze şi crengi, curăţare coşuri de fum, cosit şi salubrizare peluze / spaţii verzi, toaletare gard viu.
 
În baza Planului Comun de Acţiune, poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice şi în domeniul menţinerii ordinii şi liniştii publice, în colaborare cu reprezentanţii RATC, au desfăşurat şi acţiuni de control pe mijloacele de transport în comun. Acţiunea a vizat respectarea prevederilor Legii 92/2007, legea serviciilor de transport public local. Poliţiştii locali au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.300 de lei, persoanelor care nu deţineau titlu de călătorie valabil.
 
În baza Planului Comun de Acţiune, poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul circulaţiei pe drumurile publice şi în domeniul menţinerii ordinii şi liniştii publice, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa - Biroul Municipal Rutier, au desfăşurat un control tematic privind legalitatea activităţii de transport. Acţiunea a vizat respectarea prevederilor legale cu privire la lipsa autorizaţiei pentru utilizarea tramei stradale şi executarea serviciului de transport public fără deţinerea  avizului de traseu.
 
În ultima săptămână, poliţiştii locali au aplicat 113 sancţiuni contravenţionale în valoare de 66.250 de lei pentru lipsa avizului de traseu la capătul de linie / punctul de îmbarcare pasageri ori pentru nedeţinerea autorizaţiei pentru utilizarea tramei stradale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii