Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oraşul Ovidiu a primit oaspeţi de seamă Autorităţile locale din Küçükkuyu, la masă cu Gheorghe Hagi (galerie foto)

ro

22 Nov, 2014 00:00 2031 Marime text
Oraşul Ovidiu a fost, vineri, gazda unei delegaţii importante venite din Turcia. Dacă luna trecută, reprezentanţii Primăriei Ovidiu, în frunte cu primarul George Scupra, s-au întâlnit cu şefii administraţiei publice locale din oraşul Küçükkuyu, din provincia Canakkale, la finele acestei săptămâni, a venit rândul oficialilor turci să viziteze ţara noastră.

Primarul oraşului Ovidiu a semnat, pe 18 octombrie, un protocol de înfrăţire a urbei cu municipalitatea Küçükkuyu, iar ieri s-a consfinţit această legătură. La evenimentul organizat de primarul George Scupra au luat parte şi consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozçalıșkan, precum şi cei doi subprefecţi ai Constanţei, Ersun Anefi şi Levent Musafa Accoium.
Vineri, delegaţia din Turcia a avut un program încărcat şi bine pus la punct de „fraţii“ din România, program ce a cuprins vizitarea sediului Primăriei, a geamiei din localitate şi a Centrului Cultural Ovidiu, precum şi a Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi“ din localitate. „Partenerii noştri turci sunt fani Hagi, de aceea le-am pregătit o surpriză iar mâine (n.r. sâmbătă) vom lua masa împreună cu «regele» Gheorghe Hagi“, a dezvăluit primarul George Scupra.

„Este prima înfrăţire pe care oraşul Ovidiu o face cu o localitate din altă ţară, de aceea poate suntem mai emotivi şi mai stângaci. Ceea ce ne dorim de la acest demers este ca, pentru început, tinerii şi vârstnicii din ambele localităţi să meargă să viziteze oraşul-înfrăţit, să cunoaştem astfel cultura, tradiţiile şi obiceiurile celeilalte părţi şi, treptat, să reuşim să dezvoltăm proiecte comune, astfel încât ambele părţi să aibă beneficii de durată şi sustenabile de pe urma acestui document semnat şi definitivat astăzi“, a declarat primarul oraşului Ovidiu. „Una dintre dorinţele autorităţilor din Turcia a fost să viziteze Casa Poporului, de aceea, sâmbătă, vom face o vizită la Palatul Parlamentului, dar şi la Moscheea Carol I din Constanţa“, a completat edilul-şef George Scupra.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii