Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:59 27 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

ro

07 Dec, 2018 00:00 1755 Marime text
Eveniment important organizat, ieri, de Primăria Ovidiu în satul Poiana. Începând de ieri, locuitorul satului Poiana pot depune cereri pentru branşarea la reţeaua de gaze naturale.
 
Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, prefectul Constanţei, Dumitru Jeacă, şi senatorul Nicolae Moga au inaugurat, ieri, conducta de gaze care va alimenta locuitorii din satul Poiana. La eveniment a fost prezent şi fostul primar din Ovidiu din anii 1996-2004, Dumitru Posa.
 
„Azi (n.r. ieri) satul Poiana este primul sat din Dobrogea racordat la reţeaua de gaze naturale. Credem că, în maxim doi-trei ani, putem vorbi de primul sat european. Avem toate utilităţile în satul Poiana. În primăvara viitoare încep şi lucrările de canalizare. Apoi vor urma şi cele de asfaltare. Avem deja semnat contractul de finanţare pentru asfaltarea a 75% din satul Poiana. Primii branşaţi la reţeaua de gaze sunt Centrul Cultural din Poiana, unde învaţă copiii, grădiniţa şi şcoala care se construieşte. Sper că în câţiva ani satul Poiana va deveni unul european. Valoarea investiţiei este de 1,8 milioane de lei. Primăria Ovidiu a achitat 950.000 de lei, iar Congaz restul sumei. Oamenii din sat pot depune solicitări de branşare, adică în total sunt 450 de gospodării. Satul Poiana, în doi ani, va avea toate utilităţile necesare unui trai decent", a spus primarul George Scupra.
 
La rândul său, senatorul Nicolae Moga a punctat că este unul dintre cei care au susţinut realizarea proiectului de alimentare cu gaze a satelor din Dobrogea. „Vreau ca satul Poiana să fie unul european. Eu sunt unul care a crezut în proiectul de alimentare cu gaze a satelor din Dobrogea. Nimeni nu credea în acest proiect, dar iată că azi vom apăsa pe buton şi satul Poiana are gaze. Să facem din Poiana primul sat european, care are toate utilităţile", a punctat senatorul Nicolae Moga. Racordarea satului Poiana la reţeaua de gaze naturale este o dovadă că se poate ca şi oamenii de la sate să aibă condiţii civilizate de trai De departe, cei mai fericiţi sunt locuitorii care vor beneficia de acest serviciu, precum şi investitorii.

Daruri de moş Nicolae

Și pentru că ieri a fost sărbătorit Moş Nicolae, supranumit „Făcătorul de minuni“ şi ocrotitorul celor săraci, copiii din satul Poiana au primit daruri. La iniţiativa senatorului Nicolae Moga, cei 85 de copii de la grădiniţa şi şcoala din Poiana au primit pachete pline de dulciuri.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii