Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul George Scupra, la Sesiunea internațională Pontica 52 „Am reușit să fim identificați ca ovidieni, și nu ca ovideni“ (galerie foto)

ro

03 Oct, 2019 00:00 1756 Marime text
Începând de ieri, 2 octombrie 2019, timp de 3 zile la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța are loc Sesiunea Internațională – Pontica 2019, ediția nr. 52. În cadrul acestui eveniment, Primăria orașului Ovidiu a fost reprezentată de primar George Scupra, care a ținut o alocuțiune în cadrul lansării volumului de carte bilingv (română - latină) „Publius Ovidius Naso - Tristele și scrisori din Pont“.


În discursul său, primarul George Scupra a prezentat evenimente și activitățile pe care Primăria Ovidiu le-a organizat pentru omagierea legăturii dintre orașul Ovidiu și poetul latin. „Noi, locuitorii singurului oraș din lume ce poartă numele marelui poet, ne mândrim că în ultimii 3 ani am reușit să fim identificați pe plan local, național dar și internațional ca ovidieni, și nu ca ovideni, așa cum eram numiți până nu demult“, a declarat primarul George Scupra.


Volumul „Publius Ovidius Naso - Tristele și scrisori din Pont“ este o ediție limitată ce va fi distribuită doar anumitor instituții publice, universităților și asociațiilor de profil, cu scopul de a fi păstrate și transmise generațiilor viitoare, pentru a păstra vie dovada latinității pe meleagurile noastre.

Sursa foto: Primaria Ovidiu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii