Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Model meşteşugit de formare şi ocupare în regiunea Sud Est“ Primăria Medgidia investeşte în dezvoltarea resurselor umane

ro

19 Aug, 2014 00:00 1405 Marime text
După ce a fost implementat cu succes în judeţul Tulcea, proiectul „Model meşteşugit de formare şi ocupare în regiunea Sud Est“ ajunge şi în judeţul Constanţa. Mai exact, la Medgidia, acolo unde Primăria a înţeles necesitatea dezvoltării capacităţilor resurselor umane.
 

Municipalitatea îşi propune, astfel, să contribuie la facilitarea procesului de integrare pe piaţa muncii a persoanelor care sunt în căutarea unui loc de muncă. În acest sens, administraţia publică locală se implică activ şi susţine iniţiativa Universităţii „Ovidius“ din Constanţa, care, în parteneriat cu Structural Consulting Group, Asociaţia Moara de Hârtie, Addwise European Expertise şi Primăria comunei Luncaviţa, implementează, în regiunea Sud Est, proiectul „Model meşteşugit de formare şi ocupare în regiunea Sud Est“, derulat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) şi cofinanţat din Fondul Social European. „Scopul principal al acestui proiect este creşterea şanselor de acces şi integrarea pe piaţa muncii a unui număr cât mai mare de persoane. Proiectul constă în sesiuni de informare şi consiliere profesională, dar şi în sesiuni gratuite de formare profesională în mai multe domenii“, se menţionează într-un comunicat de presă recent remis de municipalitate.
 
Formatorii din cadrul proiectului îşi propun să determine crearea unui model antreprenorial integrat şi sustenabil, generator de dezvoltare rurală nonagricolă în domeniile turistic şi meşteşugăresc. „Prin acest proiect, vom contribui la creşterea calităţii resurselor umane în domeniile nonagricole, prin furnizarea de programe de formare profesională în vederea dezvoltării competenţelor antreprenoriale şi de comunicare, precum şi de programe de formare specifice de calificare în meşteşuguri tradiţionale - olărit (modelator ceramică), împletitor papură şi ţesător manual - şi de formare în activităţi turistice“, precizează reprezentanţi ai Primăriei Medgidia.
 
Beneficiarii acestor cursuri sunt şomerii, persoanele inactive, cele aflate în căutarea unui loc de muncă, cele care se ocupă cu agricultura de subzistenţă sau angajaţi din mediul rural. „La finalul programului, persoanele cele mai active şi mai implicate în cadrul cursurilor gratuite pot fi premiate pentru cele mai bune planuri de afaceri realizate şi pentru elaborarea strategiilor inovatoare de comunicare cu clienţii“, au precizat reprezentanţii municipiului Medgidia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii