Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de informare şi, ulterior, sancţionare Poliţia Locală Constanţa „acţionează responsabil!“ (galerie foto+document)

ro

02 Sep, 2016 00:00 4294 Marime text


Poliţia Locală Constanţa dedică luna septembrie unei campanii ce va cuprinde două etape. În prima parte a lunii, se va merge pe informarea constănţenilor cu privire la îndatoririle pe care le au în cadrul comunităţii în privinţa menţinerii curăţeniei, precum şi la sancţiunile pe care le riscă în caz contrar. Ulterior, poliţiştii locali şi reprezentanţi ai Primăriei Constanţa vor trece la verificări în teren şi, unde va fi cazul, la aplicarea de sancţiuni.
 
Valentina Chiriţă, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Constanţa, a menţionat, pentru ZIUA de Constanţa, că „se va solicita constănţenilor să se alăture campaniei“. „Între 1 şi 15 septembrie, le aducem la cunoştinţă obligaţiile pe care le au, iar după data de 15 septembrie vom viza efectuarea de controale tematice şi, eventual, sancţionarea celor care nu respectă prevederile HCL 184/2013 privind îmbunătăţirea activităţilor de gospodărire, protecţia mediului, întreţinere şi înfrumuseţare“, a adăugat Valentina Chiriţă.


 
În această campanie, ce se va desfăşura sub sloganul „Acţionează responsabil! Atitudinea ta contează!“, constănţenii vor primi flyere prin care vor fi atenţionaţi că aruncarea unui rest de ţigară, a unei hârtii, a cojilor de seminţe sau a ambalajelor în orice loc de folosinţă publică le poate aduce amenzi cuprinse între 400 şi 800 de lei. Sancţiuni pecuniare riscă şi cei care îşi vor plimba animalele de companie prin parcuri sau alte locuri publice fără a avea „în dotare“ materiale care să le permită strângerea şi ridicarea dejecţiilor lăsate de patrupede.
 
Campania de informare a demarat ieri, în parcul din cartierul Tomis II, iar potrivit Valentinei Ioniţă, va continua astăzi, în parcul Tăbăcărie, şi, ulterior, în toate parcurile şi locurile de joacă din oraş şi alte zone publice mai aglomerate. După data de 15 septembrie, vor începe controalele şi… amenzile, mai ales că, din anul 2011, Poliţia Locală Constanţa a înglobat şi fostul Corp de Control al Primăriei Constanţa.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constantean 04 Sep, 2016 14:12 atata timp cat plangerile scrise pe tema curateniei nu sunt bagate in seama....orice campanie in acest sens e in plus