Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:30 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Videoconferință IGPR. Ce s-a discutat despre polițiștii din Constanța. Sporuri, angajări, posturi libere, promovări

ro

14 Dec, 2016 07:50 10076 Marime text
Ieri a avut loc videoconferința organizată de conducerea Inspectoratului General al Poliției Române cu sindicatele reprezentative.
 
Cu această ocazie, potrivit snpc.ro, s-a stabilit ca emiterea actelor administrative pentru angajarea agenților din sursa externa să fie gata în jurul datei de 10.01.2017, urmând ca la data de 16.01.2017 polițiștii noi să înceapă cursul de pregatire intensivă.

Totodată s-a discutat despre emiterea actelor administrative, pentru ofițerii specialiști, care va avea loc în jurul datei de 16.01.2017, aceștia urmând să înceapă serviciul imediat.


În urma solicitărilor IGPR către inspectoratele județene de poliție s-au centralizat aproape 800 de posturi vacante de ofițeri (funcții de execuție), urmând ca la sfârșitul acestui an, cel târziu începutul anului viitor, să fie postate anunțurile de concurs pentru aceste funcții, imediat să se desfășoare și concursurile.

Promovările pe funcții se vor face până la finele acestui an.

În acest sens IGPR a solicitat să se facă propuneri, reproșând inspectoratelor că "uita" să facă acest lucru, rămânând oameni încadrați pe funcții mai mari plătiți pe trepte inferioare din cauza lipsei de "curaj" a unor șefi.
 
Președintele SNPPC Dumitru Coarnă a intervenit și a solicitat să se facă aplicarea în mod unitar a sporului de toxicitate, astfel încât toți polițiștii implicați în cercetări la fața locului, unde există cadavre, trebuie sa fie plătiți cu un spor de 50% aplicat la numărul de ore petrecut în astfel de condiții (omoruri, lovituri cauzatoare de moarte, morți suspecte, cadavre cu identitate necunoscută, etc.).
 
Coarnă a și explicat că la IPJ Constanța, polițiștii judiciari trebuie sa beneficieze de astfel de sporuri, mai ales în mediul rural unde se aplică această prevedere.
 
BT SNPPC IPJ Constanța va realiza o corespondență cu IPJ în acest sens si va solicita conducerii și Serviciului Financiar informatii cu privire la aplicarea acestui spor (care este modalitatea de acordare, având în vedere că se aplica la orele lucrate, fiind necesară existența unui registru și un pontaj cu orele lucrate în conditii de proximitate față de cadavre).

Au mai fost luate în discuție sporul de antena, conditiile grele de muncă, despre norma 12B, sporul pentru munca de noapte în condițiile prestării de ore suplimentare (judiciarul, economicul, si alte structuri care de obicei lucrează 08.00-16.00 și ocazional presteaza serviciul de noapte), despre standardizarea la nivel național a fișelor posturilor pentru aceeași funcție, dar și despre alocarea primei de excelență, SNPPC solicitînd acordarea lor cu respectarea procentelor ofițeri/agenți, adică 20% ofiteri si 80% agenti. 

Sursa foto: ZIUA de Constanta

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii