Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Podul de la Agigea însemnat, ca punct al morții, de poliție. Ați văzut noile semne de circulație de pe pod? (galerie foto+video)

ro

04 Dec, 2016 06:18 14840 Marime text
Podul de la Agigea s-a deschis circulației pe data de 28 noiembrie anul acesta, după ce a stat închis și s-a redeschis de nu știm câte ori în câțiva ani.
Și se va mai închide pentru că trebuie asfaltat. Asta prin luna martie anul viitor.
Dar să revenim la deschiderea podului și cum se circulă pe el.
 
Încă din prima zi de când s-a dat drumul la traficul rutier, pe pod, șoferii, mai atenți, au putut observa că pe partea dreaptă a fiecărui sens de mers există semne de circulație noi.
Unele dintre ele instalate pentru prima data de la inaugurarea, în anul 1983, a podului.
Primul însă, care ne iese în cale de la Agigea spre Lazu, arată că ne aflăm într-o zonă cu risc ridicat de accidente, dar nu ne spune și pe ce distanță funcționează acest nou punct negru, denumit generic ”al morții”, pe harta drumurilor din județul Constanța.


Un alt semn de circulație care ne-a atras atenția este cel care spune că este interzis autovehiculelor –arată și care - de a circula fără a menține între ele un interval de cel puțin 80 de metri.
Un al treilea arată că pe pod nu se mai fac depășirile, chiar așa, alandala, la dorința șoferului, sau dacă lui i se pare că partenerul de trafic din dreapta nu este pe măsura sa de conducător auto și trebuie neapărat să rămână în urmă.


Reamintim că la mijlocul lunii noiembrie, CNAIR a anunţat că antreprenorul a finalizat de înlocuit şi ultimele două hobane ale podului şi se intrase astfel în ultima etapă a lucrărilor, cea de tensionare a ultimelor două rânduri din hobana A6.


Reprezentanţii CNAIR anunţau atunci că de la 1 decembrie vom putea circula din nou pe podul care leagă municipiul Constanţa de staţiunile din sudul litoralului, traversând Canalul Dunăre-Marea Neagră, la Agigea.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii