Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elicopterele de atac cu care va fi înzestrată Armata vor fi produse în România

ro

03 Aug, 2017 22:02 2836 Marime text
Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a afirmat joi că elicopterele de atac cu care va fi înzestrată Armata vor fi produse în România, în acest sens urmând să se realizeze o societate mixtă între Bell Helicopter şi o subsidiară a Romarm, conform Agerpres.ro
 

"Am discutat despre crearea unei societăţi mixte în România la care să participe Bell Helicopter şi Romarm, prin una dintre subsidiarele sale, societate care să facă transferul tehnologic şi să producă aceste elicoptere necesare înzestrării Armatei Române. Partenerii de la Bell Helicopter au fost de acord cu această propunere, urmează să negociem chestiunile tehnice şi cele legale", a declarat Ţuţuianu, pentru AGERPRES.

 
Potrivit ministrului Apărării, "un asemenea transfer de tehnologie" nu se poate realiza decât cu acordul Guvernului american.
 
Prim-ministrul Mihai Tudose a avut joi o întrevedere, la Palatul Victoria, cu reprezentanţi ai companiei Bell Helicopter, discuţiile vizând intenţia achiziţiei unor elicoptere de atac de la firma americană.
achiziţionarea de elicoptere de atac, urmând a fi adresată Guvernului SUA", a precizat Guvernul, într-un comunicat de presă.

Sursa: Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii