Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antiţepari.ro - Încă o firmă administrată de Lucian Manafu, depistată cu incidente de plată majore

ro

24 Jan, 2015 00:00 3338 Marime text


Site-ul Antiţepari.ro anunţă că o firmă din Constanţa figurează, din luna decembrie, în evidentele Centralei Incidentelor de Plăţi (CIP) cu 11 incidente de plată majore cu bilete la ordin. Este vorba despre societatea Ecostef Lines SRL, cu sediul în Constanţa, ce are ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al altor maşini şi echipamente. Asociaţi în firmă sunt Lucian Manafu (99%) şi Dănuţ Stoian (1%). Lucian Manafu este şi administratorul firmei, numit în aprilie 2014. În anul 2013, firma declara o cifră de afaceri de 6.595.366 de lei, un profit net de 344.748 de lei şi 22 de angajaţi. Firma a fost înfiinţată în anul 2008. Antiţepari.ro notează că incidentele în evidenţele CIP au început în luna octombrie 2014, când a fost înregistrat primul caz. În luna noiembrie, au avut loc şapte astfel de incidente, iar în luna decembrie, trei. Totalul sumei refuzate la plată se ridica, la finalul anului trecut, la 266.391,91 de lei.
Manafu mai este asociat şi administrator al Ecostef Marketing SRL, înfiinţată în 2008. Totodată, Manafu a fost asociat şi în Minagra Holding SRL, aflată în lichidare, dar şi în Jeweltech Import - Export, cu sediul în Năvodari, radiată în 2009. Dănuţ Stoian nu mai este implicat în nicio altă firmă.

Situaţie cu repetiţie 

ZIUA de Constanţa nota că acelaşi Manafu a mai fost suspectat că a emis file CEC fără acoperire. El a fost cercetat în stare de libertate de politiştii din localitate pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, după ce ar fi prejudiciat cu suma de aproximativ 350.000 de lei două societăţi comerciale, la data de 8 august 2004, respectiv 19 martie 2005, când ar fi emis două file CEC fără acoperire. Prima dintre ele ar fi fost în favoarea Societăţii de Construcţii Hidrotehnice SA, în sumă de peste 290.000 de lei, reprezentând contravaloarea unor materiale de carieră. Cea de-a doua filă CEC ar fi avut ca destinatar SC Valco Metal SRL Arad şi reprezenta garanţia pentru o sumă de 58.310 lei, contravaloarea unei benzi transportatoare de cauciuc. Poliţiştii menţionau, la acea dată, că, pe filele cec emise, Manafu nu ar fi completat elementele esenţiale stabilite de lege. În plus, în contul firmei nu exista sold disponibil la acea dată, făcând astfel imposibilă plata facturilor, potrivit poliţiştilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii