Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vremea, 22 ianuarie pe litoral-6 grade

ro

22 Jan, 2010 12:30 784 Marime text

Norii scutură ninsori slabe şi izolate în sudul ţării, dar aici nu ninsorile sunt o problemă, ci temperaturile care au coborât dimineaţă şi la minus 15, minus 16 grade Celsius. Peste zi nu putem spera la mai mult de minus 7 grade la Craiova, minus 8 la Giurgiu şi, să zicem, o idee mai puţin frig la Drobeta şi Buzău unde se aşteaptă minus 6 grade.

În Dobrogea, vremea e închisă şi cu ninsori slabe. Maximele sunt şi aici negative, de minus 3 grade pe litoral şi minus 5-6 grade în partea continentală. Aici însă vântul suflă cu putere, aşa că ziua de azi va părea mai friguroasă decât este.

În Moldova ninge slab şi izolat, iar ziua a început cu ger în toată regula: minus 14, minus 12 grade. Amiaza nu va aduce nici aici mai mult de minus 10 la Suceava, minus 9 la Iaşi şi Bacău şi minus 7 în sud, la Galaţi.

Aerul rece dinspre Câmpia Rusă continuă să coboare peste Moldova mai departe, spre sudul României, aşa că sâmbătă gerul se ascute şi curpinde şi Dobrogea şi Muntenia. În Moldova, Bărăgan şi Dobrogea nu mai vorbim de ger numai noaptea, ci şi peste zi. Maximele cele mai mici vor fi şi de minus 14 grade, cum e cazul la Bacău şi Suceava, iar cele mai mari temperaturi abia dacă vor urca la minus un grad, în general în zina Câmpiei de Vest, la Oradea, Arad şi Timişoara. Şi, ca şi când nu era suficient gerul în sine, vântul se înteţeşte şi el, sporind senzaţia de frig, în zona Dobrogei, în Muntenia şi sudul Moldovei.

Bucureştenii au parte de o sâmbătă cu nori, poate şi ceva ninsori slabe şi numai minus 8 grade la prânz.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii