Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:30 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vreme deosebit de caldă Vezi prognoza pe trei zile

ro

07 Feb, 2011 22:21 973 Marime text

Dacă marţi încă mai vorbim şi de 17 grade Celsius în sud-vestul ţării, datorate masei de aer cald, de miercuri, masele de aer se schimbă, iar răcirea se va simţi în jumătatea de nord a ţării. Joi cele mai mari maxime nu mai trec de 8-9 grade nici în sud.

Marţi încă mai vorbim şi de 17 grade Celsius în sudv-estul ţării, datorate masei de aer cald. Dar, de miercuri, masele de aer se schimbă, iar răcirea se va simţi în jumătatea de nord a ţării. Joi cele mai mari maxime nu mai trec de 8-9 grade nici în sud.

Tot frumos şi cald e şi marţi în ţară. Norii continuă să fie puţini şi inofensivi în aproape toată ţara, ba chiar sunt zone în care nici o pată de nor nu va strica albastrul senin al cerului. Şi, pentru că în afară de ceaţa matinală din zonele joase, care ar putea veni şi cu burniţă şi polei la nivel izolat, doar vântul care atinge 100 de km la oră pe creste ar mai putea fi un fenomen meteo care să ne amintească de faptul că iarna încă nu şi-a luat la revedere definitiv de la noi. Totuşi, maximele vin să contrazică data din calendar, cu valori de la 5 grade la 15 grade Celsius, cu cele mai mari valori în Dealurile Banatului şi în Subcarpaţi.

Şi bucureştenii au parte de vreme frumoasă şi neobişnuit de caldă. E drept că înainte de prima geană de soare se înregistrau minus 5, minus 3 grade, dar amiaza ne va aduce mult soare şi 11-12 grade Celsius, valoare mai mare cu 7-8 grade decât ar fi normal.

Primăvara timpurie începe să dea semne de retragere de miercuri. Maximele încep să dea înapoi, dar nu suficient cât să revină la normal, deocamdată. Vom avea, aşadar maxime de la unu la 11 grade Celsius. Soarele rămâne totuşi sub nori în nord, centru şi nord-est, unde cad precipitaţii mixte, dar nu însemnate. Vântul prinde însă putere în Moldova, ca şi la munte.

În Capitală norii împart destul de echitabil cerul cu soarele. Maxima e uşor mai puţin avântată, dar tot atinge 9-10 grade.

De joi însă, răcirea vremii se simte în aproape toate regiunile ţării. Aşa că maximele vor fi între minus 1 grad în depresiunile din Transilvania şi cel mult 9 grade în sudul ţării. Dar, deşi ziua de joi începe cu vreme relativ frumoasă, norii încep să cucerească după amiază cerul în majoritatea regiunilor, iar la munte şi în estul ţării vântul va sufla destul de hotărât.

Nici în Capitală joi vremea nu mai e la fel de frumoasă ca zilele acestea, dar tot mai cald decât normal este chiar dacă temperatura nu mai trece de 6-7 grade.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii