Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trasnaile lui Mazare-canci in 2009

ro

28 Dec, 2009 12:59 2249 Marime text

mazare_2009.jpgDeparte de a fi un personaj anost, coloratul primar al Constanţei, Radu Mazăre a avut un an 2009 plin de năzdrăvănii.

A dansat, s-a îmbrăcat în stilu-i caracteristic, a făcut pe fotomodelul şi pe manechinul, a oferit presei declaraţii belicoase... toate acestea l-au transformat într-una dintre cele mai „scrise" personalităţi ale ţării.

 
 
 

A început anul 2009, aşa cum ne-a obişnuit, în Brazilia. De unde a venit cu gânduri şi impresii frumoase pe care şi le-a expus în emisiunile TV. La fel ca şi cunoştinţele într-ale sambei, dobândite pe aceleaşi tărâmuri însorite. Învierea Domnului l-a găsit în Egipt. Însă, a ascultat la telefon slujba de Înviere oficiată de Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. „Am fost în Egipt şi m-am dat cu zmeul. Am ascultat slujba de Înviere la telefon, cu nişte boxe mici", declara, la acea dată, edilul. În iulie, la doar câteva zile după ce a împlinit 41 de ani, Mazăre a sărit cu paraşuta, în deschiderea etapei de campionat FAI Mamaia - World Elite Aerobatics Formula. „Adrenalina e mai bună decât la kait, însă kaitul e mai spectaculos decât paraşuta. În cădere liberă e o senzaţie pe care nu ai cum să o regăseşti altfel", zicea, după aterizare, Mazăre. La numai două săptămâni după aceea a venit bomba. Primarul Constanţei a defilat, alături de fiul său, în uniformă de ofiţer nazist în cadrul unui eveniment organizat la Mamaia.

 
 
 

Ziarele au scris, asociaţiile din ţară şi din străinătate s-au revoltat, presa străină a relatat pe larg evenimentul, iar el, cel mai monden primar din ţară şi-a cerut scuze şi a declarat că şi-ar dori un moment de reculegere. Însă, smerenia a trecut repede. Anul electoral a fost presărat cu vorbe acide, glume cu subînţeles şi... bagabonţeli. Pentru că aşa a definit şeful administraţiei publice locale programul Prima Casă, iniţiat de guvernul Boc: o bagabonţeală. Între timp a mai dat câteva „perle": a povestit că s-a plictisit la ziua de naştere a lui Mircea Geoană, a pozat pentru Playboy, în rol de gangster, dar şi pentru alte reviste cu pagini lucioase. Luna octombrie i-a adus lui Mazăre probleme cu legea. Edilul a fost oprit în trafic de agenţii rutieri pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 25, pe sensul de mers spre Constanţa pentru că circula numai cu luminile de poziţie aprinse, nu şi cu cele de întâlnire. Însă, a primit numai un avertisment verbal. În noiembrie, lună cu mare încărcătură nervoasă din cauza campaniei electorale a ameninţat că, dacă Traian Băsescu ajunge din nou preşedinte el, Radu Mazăre, va pleca definitiv în Brazilia. Însă, cum socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, românii l-au votat pe Băsescu pentru un al doilea mandat. Iar Brazilia nu a mai fost văzută de către Radu Mazăre ca o destinaţie definitivă, ci, ca şi până acum, ca una de vacanţă. Însă, şi-a păstrat o uşă deschisă înspre America de Sud: „N-am spus că o să plec în prima zi când o să iasă Băsescu. O să văd cum decurg lucrurile şi o să plec când o să vreau eu". Până atunci a spus răspicat că nu va mai apărea în presă, ci va băga „capu` la cutie". Nu trebuie să uităm că 2009 a fost şi anul premierelor pentru Radu Mazăre: a fost pentru prima dată când a fost lăsat... fără cuvinte. Din ce motive, numai el ne poate spune.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ZOLI 28 Dec, 2009 13:52 bagabonteala mare pe capul primarului,da ce numai el e bagabont in primarie ,colcaie primaria de betivi ,curvari ,fatarnici si alte cele .Pai numai ieri pe 27 cind duminica si sarbatoare fiind ,domnul pensionar TARAN intinde asa zisele diguri de protectie la inundatii .Da le intinde el a adus pompieii sa le puna pentru ca putorile lui de la protectia civila stau bine mersi acasa iar saraci pompieri le fac treaba.DAR SPORURI CRE LE DUBLEAZA SALARIILE IAU cu ce drept scoate dl.Taran pompierii la actiuni ale primariei cin el are 12 incadrati >A CUM SA SCOATA AMANTA LA PUS DIGURI.Si stiti care este treaba ce a facut el este parodie PACAT