Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:59 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Timosenko promite reluarea platoului continental al Marii Negre

ro

03 Feb, 2010 12:57 1407 Marime text

iulia_tm.jpgCandidată în turul doi al prezidenţialelor de duminică din Ucraina, Iulia Timoşenko susţine că va reuşi să schimbe decizia Curţii Internaţionale de Justiţiei. "Platoul continental al Mării Negre este declaraţia noastră de independenţă economică şi politică", a declarat aceasta.

Iulia Timoşenko ridică miza în campania prezidenţială din Ucraina. Şi arată ameninţător cu degetul spre Bucureşti. În cazul în care va câştiga scrutinul prezidenţial în faţa lui Victor Ianukovici, Timoşenko promite că va schimba decizia Curţii Internaţionale de Justiţie în privinţa împărţirii cu România a platoului continental al Mării Negre, informează agenţia UNIAN, citată de Novosti Rusia.

"Platoul continental al Mării Negre este declaraţia noastră de independenţă economică şi politică, este puterea şi competitivitatea Statului. Mă voi ocupa de restaurarea justiţiei în favoarea Ucrainei", a declarat la Ternopol (Ucraina occidentală), Timoşenko.

Potrivit acesteia, punerea în valoare a platoului Mării Negre va permite Ucraine să se aprovizioneze cu petrol şi gaz pentru câteva sute de ani.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii