Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:13 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Studentii au obtinut introducerea unor revendicari in Legea Educatiei

ro

16 May, 2010 12:58 863 Marime text

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a obţinut în Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor introducerea unor prevederi care se referă la drepturile lor, cum ar fi posibilitatea ca subvenţia să urmeze studentul în cazul unui transfer, anunţă Ministerul Educaţiei.

Alte drepturi obţinute de studenţi au fost gratuitatea accesului la asistenţă şi servicii complementare, precumşi cumularea burselor sociale cu alte tipuri de burse.

Studenţii care aleg o altă formă de cazare decât căminele instituţiilor de învăţământ superior vor beneficia, potrivit unui amendament la proiectul Legii Educaţiei, însuşit de Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor, de subvenţii pentru cazare.

"Acesta este modelul de implicare pe care îl aştept din partea organizaţiilor studenţeşti. Ceea ce au făcut reprezentanţii ANOSR de-a lungul celor două săptămâni de dezbateri este deopotrivă lăudabil şi de urmat, iar rezultatele vorbesc de la sine. Desigur, există şi alte variante de activism studenţesc, însă am dubii legate de eficienţa acestor forme. Rămân în continuare adeptul principiului că doar dialogul şi logica argumentelor pot duce la rezultate palpabile şi benefice pentru cei care le susţin, dar şi pentru sistemul de învăţământ în ansamblu", a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Petru Funeriu.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii