Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Zi emoționantă la Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanța. Studenții din anul I depun Jurământul Militar (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

20 Oct, 2023 08:46 1886 Marime text
Astăzi, 20 octombrie 2023, de la ora 9:00, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța, 79 de studenți militari înmatriculați în anul I (26 de fete și 53 de băieți) vor depune Jurământul Militar.
 
Potrivit reprezentanților ANMB, aceștia urmează programele de studii de licență Navigație, Hidrografie și Echipamente Navale, Electromecanică Navală, Electromecanică, Inginerie și Management Naval și Portuar.
 

„De la începutul lunii septembrie până în prezent, studenții au parcurs un modul de pregătire militară generală, destinat să îi familiarizeze cu specificul pentru care au optat odată cu admiterea la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.
 
Ceremonia de depunere a Jurământului Militar se desfășoară pe platoul mare din incinta Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, în prezența reprezentanților Forțelor Navale Române și ai instituțiilor beneficiare de cadre militare din Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne, precum și a membrilor familiilor și a prietenilor“ - au mai precizat reprezentanții ANMB.

UPDATE: ora 9:00

Evenimentul începe cu defilarea drapelului național și intonarea imnului. 

La eveniment participă și locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul de flotilă Marcel Neculae. 

Comandor ing. Moise Gabriel Ioan, locțiitor al comandantului Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanța a luat cuvântul. 

„Jurământul de credință față de patrie este un moment de emoție. Prin depunerea Jurământului vă asumați o carieră plină de succes dar și una plină de greutăți. Aici, la Academie se va pune fundamentul unei vieți profesionale împlinite“ - a precizat comandor ing. Moise Gabriel Ioan, locțiitor al comandantului Academiei Navale Mircea cel Bătrân Constanța 


În continuare are loc oficierea serviciului religios. 

UPDATE. Ora 9.10

Are loc depunerea jurământului militar. 

Ia cuvântul locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul de flotilă Marcel Neculae. 

„Jurământul este actul de curaj față de țară. În prezența comandanților jurați să vă apărați pământul strămoșesc. A fi militar presupune devotament, dar și o bună educație civică, obținută în primul rând în familie. Dragi studenți, cariera de militar nu este una ușoară. Purtând cu demnitate uniforma Armatei Române vă cer să dați dovadă de conduită exemplară. Dumneavoastră sunteți viitorul țări“ - a precizat locţiitorul şefului Statului Major al Forţelor Navale, contraamiralul de flotilă Marcel Neculae. 

Este intonat din nou imnul național, după care are loc marșul dispozitivului de defilare. 







Citește și: 

Studenții de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța vor depune Jurământul Militar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii