Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:05 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Polaris Holding Studenții de la Ingineria și Protecția Mediului în Industrie-UMC au vizitat stația de sortare și reciclare (FOTO)

ro

31 Oct, 2023 15:29 804 Marime text

Vineri, 27 octombrie, un grup de 21 de studenți ai Facultății de Electromecanică Navală, specializarea Ingineria și Protecția Mediului în Industrie- UMC, au vizitat Stația de sortare și reciclare din Constanța, cu scopul de a înțelege aspectele practice privind colectarea, sortarea și valorificarea deșeurilor.

Această vizită face parte din activitatea practică desfășurată în cadrul disciplinei din anul IV “Colectarea și tratarea deșeurilor”.
Pe parcursul vizitei, studenții au purtat o discuție interesantă cu doamna Liliana Bellu, coordonator stație de sortare, privind provocările activității de colectare și sortare a deșeurilor în sistemele de management din România, transmit reprezentanții Polaris M Holding. 

Studenților le-au fost prezentate procesele care au loc într-un astfel de centrul de colectare: sortarea deșeurilor, la bandă, pe categorii și culori, balotarea deșeurilor (hârtie, carton, aluminiu, Pet etc), reciclarea foliei LDPE în saci menajeri și folie industrială și depozitarea fracției umede la groapa de gunoi.

Studenții au fost însoțiți pe durata vizitei, de Prof. Dr. Ing. Viorel Panaitescu și de Florentina Vasilica, Asistent drd ing, a mai punctat sursa citată. 

Vizitele în teren sunt deosebit de utile deoarece vizează două aspecte importante: pe de-o parte, permite o mai bună înțelegere, în practică, a informației primite la curs, și pe de altă parte, promovează un comportament eco-civic care poate fi aplicat în viața de zi cu zi a studenților.


foto: Polaris M Holding 


Citește și:

Polaris M HoldingGrupa mijlocie „Raze marine” de la Grădinița PP nr. 6 Constanța a ajuns la stația de sortare și reciclare. Iată ce au învățat (FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii