Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Harvard, dată în judecată de studenţi evrei pentru propagarea antisemitismului în campus

ro

11 Jan, 2024 19:48 712 Marime text
Sursa foto: Facebook Harvard University
  • Universitatea Harvard a fost dată în judecată de studenţi evrei pentru că a înlesnit propagarea antisemitismului în campus, relatează Reuters., conform Agerpres

Într-o plângere depusă miercuri noaptea la tribunalul federal din Boston, studenţii au acuzat conducerea Harvard că şi-a aplicat „selectiv" politicile pentru a evita protejarea studenţilor evrei de hărţuire, ignorând cererile lor de protest şi angajând profesori care susţin violenţa antievreiască şi răspândesc propaganda antisemită.

Studenţii au făcut acest demers după ce preşedinta universităţii Claudine Gay a demisionat săptămâna trecută, în urma unor critici ferme pentru răspunsul ei la antisemitismul din campus după atacurile lansate de Hamas la 7 octombrie 2023 asupra Israelului.

Plângerea urmăreşte căi de atac, inclusiv o ordonanţă care interzice Harvard să încalce o lege federală a drepturilor civile care interzice discriminarea. Alte instituţii, între care Universitatea din New York şi Universitatea din California, Berkeley se confruntă cu procese similare.

În instituţii academice din întreaga lume au avut loc dispute legate de libertatea de exprimare şi dreptul de a protesta de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Gaza, în urmă cu trei luni.

Conducerea Harvard nu a răspuns imediat unei solicitări pentru comentarii.
 
Citește și
ZăriAlbAstre2021.„Cheia spre succes în viziunea unui olimpic C.N.M.B admis la Harvard“ de Darius Mărdaru, clasa a XII-a D
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii