Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:58 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reducerea indemnizatiei de crestere a copilului va creste numarul abandonurilor

ro

14 May, 2010 16:40 1244 Marime text

Reducerea indemnizaţiei de creştere a copilului va avea ca efecte principale scăderea natalităţii, dar în principal creşterea numărului abandonurilor copiilor, atrage atenţia organizaţia Salvaţi Copiii România.

"Politicile sociale adresate sprijinirii familiei şi protejării drepturilor copilului sunt imperative mai ales acum, în contextul crizei economice care afectează categoriile sociale vulnerabile. Modificarea indemnizaţiei de creştere a copilului, care este un drept garantat de lege atât mamei, cât şi copilului, va avea consecinţe dezastruoase, cea mai gravă dintre ele fiind abandonul copiilor", a declarat George Roman, director de programe în cadrulSalvaţi Copiii România.

Sursa: newsin.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nu conteaza 14 May, 2010 12:52 Da, chiar le vad pe cele care stau acasa acum cu 4000 de lei sau cu reducerea de 25% cu 3000 de lei, cum isi abandoneaza copiii. Cele care luau 6 tot 6 iau, iar cele care luau 4000 o sa ia un pic mai putin. Pe de alta parte nu mi se pare corect ca mamele cu venituri sa castige mai mult stand acasa decat ceilalti participanti bugetari care se trezesc cu 25% din salariu taiat. Sunt pentru mentinerea unei indemnizatii semnificative, dar sa tot fie aruncat pe tapet ca nu le mai raman bani de pampersi, suna un pic sfidator pentru oricine care stie putina matematica.