Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol, județul Constanța, a obținut rezultate uimitoare în urma activităților derulate pentru reducerea abandonului școlar

ro

15 Oct, 2023 18:32 2096 Marime text
Foto: facebook?Ministerul EducațieiSub deviza „Educația este pașaportul nostru către viitor, pentru că mâine aparține oamenilor care se pregătesc începând de azi”, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol, județul Constanța, a obținut rezultate uimitoare în urma activităților derulate prin PNRAS.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, proiectul a inclus 70 de elevi de gimnaziu în activități de intervenție și 270 de elevi în activități de prevenție.

În urma derulării activităților:

[✅] Rata de abandon școlar a scăzut de la 8,32% la 2%;
[✅] Rata de absolvire a clasei a VIII-a a crescut de la 89% la 96%;
[✅] Rata de participare la evaluarea națională a crescut de la 81% la 94,61%;
[✅] Rata de promovare la evaluarea națională a crescut de la 31% la 69%;
[✅] Procentul elevilor care au acumulat mai mult de 40 de absențe nemotivate într-un an școlar a scăzut de la 12,80% la 6%.

„În calitate de manager de proiect și director al liceului, sunt fericită că am avut această oportunitate de a contribui la dezvoltarea unității de învățământ prin intermediul proiectului PNRAS. Mă bucur că eforturile noastre au fost răsplătite prin rezultatele obținute de elevi și că am reușit să oferim șanse egale la educație pentru elevii din medii defavorizate.”, directoarea Liceului Teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol, Natalia Palas.

Citește și: 

Ministerul EducațieiȘcoala Gimnazială Nr. 1 din Mangalia depune eforturi constante pentru combaterea abandonului școlar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii