Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Absenteismul și abandonul școlar în atenția polițiștilor din județul Olt (FOTO)

ro

21 Oct, 2023 12:07 923 Marime text
Sursă foto: IPJ Olt
  • Ieri, 20 octombrie 2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, prin compartimentele de specialitate, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog, au organizat o acțiune pentru prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon școlar, dar și a victimizării minorilor în incinta unităților de învățământ, precum și în proximitatea acestora.

Ieri, 20 octombrie 2023, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Olt, prin compartimentele de specialitate, împreună cu specialiști din cadrul Centrului de Evaluare, Prevenire și Consiliere Antidrog, au organizat o acțiune pentru prevenirea fenomenelor de absenteism sau abandon școlar, dar și a victimizării minorilor în incinta unităților de învățământ, precum și în proximitatea acestora, transmite un comunicat din partea IPJ Olt.

Beneficiari ai acestor activități au fost peste 125 de elevi din unitățile de învățământ din localitățile Scornicești, Potcoava și Fagetelu.

Principalul risc implicat de lipsa de la școală a elevului îl reprezintă activitățile pe care adolescentul le face când absentează de la școală, respectiv, consum de tutun, alcool sau droguri.

În cadrul activității, au fost identificați 9 elevi care absentau de la școală, acestora fiindu-le explicată importanța frecventării orelor de curs, dar și respectarea regulamentelor școlare.

O altă activitate desfășurată de polițiști a fost aceea de verificare a  barurilor, a sălilor de jocuri de noroc și a parcurilor din zonele adiacente unităților de învățământ, sens în care a fost monitorizat și modul de acces, respectiv de ieșire a elevilor din unitățile de învățământ.

Scopul acţiunii a fost acela de a preveni absenteismul scolar și victimizarea minorilor, fiind discutate teme privind comportamentul copiilor și tinerilor în școală și în societate, dar și necesitatea participării la orele de curs, astfel încât aceștia să nu devină autori sau victime ale unor infracțiuni.

La activitate au participat polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară, Compartimentului Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Poliției orașului Scornicești și Poliției orașului Potcoava.

Prin desfășurarea unor astfel de activități, polițiștii își doresc să fie alături de elevi, să-i ghideze și să-i învățe cum să fie responsabili în vederea adoptării unei bune conduite în societate.

Prevenirea victimizării minorilor, abandonului școlar și absenteismului de la orele de curs reprezintă priorități pentru polițiștii Biroului Siguranță Școlară, context în care, astfel de activitati se vor desfășura și în perioada următoare, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Oficial IPJ despre cazul intoxicării de la Căminul de bătrâni, din Eforie Sud. S-a întocmit dosar penal! (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii