Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:37 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța continuă să susțină campaniile „Efort comun pentru un viitor mai bun" și „Adoptă un cățel!"

ro

19 Mar, 2024 11:33 424 Marime text
Sursa foto: Primăria Constanța


 
  • Primăria Constanța continuă să susțină campaniile „Efort comun pentru un viitor mai bun" și „Adoptă un cățel!", concentrându-se pe importanța sprijinului comunitar în găsirea de cămine sigure pentru aproximativ 400 de suflete de căței care așteaptă cu nerăbdare să facă parte dintr-o familie iubitoare.

Responsabilitățile legate de adopție, abandon și sterilizare sunt compartimentate între toți membrii comunității, iar implicarea și sprijinul acestora sunt esențiale în asigurarea bunăstării animalelor, potrivit Primăriei Constanța.

„Facem un apel către toți deținătorii de câini de rasă comună să sprijine sterilizarea și să respecte obligațiile legale în acest sens, conform Legii nr. 258/26.09.2013. Este important de reținut că nerespectarea prevederilor legale privind sterilizarea câinilor poate atrage amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

De asemenea, abandonul unui cățel pe domeniul public este reglementat și sancționat conform normelor legale în vigoare privind drepturile și obligațiile deținătorilor de animale.

Persoanele care și-au asumat responsabilitatea îngrijirii unui câine preluat de la adăpost nu trebuie să-l abandoneze din nou pe străzi. Acestea au obligația legală de a-l îngriji și de a respecta normele în vigoare”, punctează primăria.


Abandonul câinilor, fie ei revendicați sau adoptați, este considerat o infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.
 
Citește și
293 de câini au fost adoptați în anul 2023! Mai multe adopții de căței, mai multe vieți salvate
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii