Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:49 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ligia Deca ​Ministerul Educației va implementa un program național pentru a reduce abandonul universitar.

ro

19 Sep, 2023 18:18 1037 Marime text
Foto: Facebook/Ligia DecaMinistrul Educației, Ligia Deca a participat la cele două sesiuni dedicate miniștrilor din Uniunea Europeană responsabili de educație, în cadrul Reuniunii informale a miniștrilor educației și tineretului, în perioada 18-19 septembrie 2023 în Zaragoza, Spania.

Pirntru-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, ministrul Ligia Deca a precizat că prima sesiune a fost dedicată sprijinirii tranziției de la învățământul preuniversitar la cel superior, precum și suportului acordat studenților provenind din medii dezavantajate.

„Ministerul Educației va implementa un program național pentru a reduce abandonul universitar. Programul va sprijini cadrele didactice să ofere cursuri remediale studenților care întâmpină dificultăți, fiind dezvoltate politici și practici de reînmatriculare și reintegrare a studenților, de tipul „A doua șansă”. De asemenea, vom sprijini studenții care provin din familii cu un nivel scăzut de educație, prin programe de tipul „Primul student din familie".

Cea de-a doua sesiune de lucru a fost dedicată promovării cetățeniei democratice și valorilor comune în Uniunea Europeană. Am prezentat exemple de bune practici din România, inclusiv disciplina Educație civică, predată încă din ciclul primar, precum și alte discipline, cum ar fi Gândirea critică și drepturile copiilor, Educația interculturală sau Educația pentru cetățenie democratică. Am subliniat implicarea României în propunerea unui set de indicatori privind monitorizarea și evaluarea valorilor fundamentale, ca element central al Spațiului European al Învățământului Superior.

Am avut și o întâlnire productivă cu doamna secretar de stat Natalia Miteva, din partea Ministerului Educației și Științei din Bulgaria, cu care am discutat despre schimbul de bune practici privind dezvoltarea educației în domeniile STIM.

Îmi reafirm angajamentul de a face totul pentru a oferi studenților un învățământ superior de calitate, accesibil indiferent de condiția socială sau de mediul de proveniență. De asemenea, în calitate de ministru al educației, voi sprijini, prin măsuri educaționale, cetățenia democratică și valorile comune în Uniunea Europeană“ - a mai precizat Ligia Deca.

Citește și: 

Ministerul Educaţiei lansează în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul „Dezvoltarea platformei de evaluare şi realizarea de conţinut digital"
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii