Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:09 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul de la Tuzla s-a ales cu plângere penală pentru titlurile de cetăţeni de onoare date de Zilele Comunei

ro

07 Oct, 2011 19:55 1047 Marime text

Ca urmare a încălcării de către Micu Constantin, primarul comunei Tuzla, a Legii administraţiei publice locale, republicate, cu modificările şi completările ulterioare, ce prevede condiţiile în care Consiliile locale pot conferi titlul de cetăţean de onoare al comunei, oraşului sau municipiului, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa o plângere penală împotriva acestuia, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. Primarul le-a acordat aceste titluri şefului de post din comună, Paraschiv Datcu şi directorului şcolii din localitate, Afrodita Marcoşanu.

Claudiu-Iorga Palaz: „Am primit la începutul acestei săptămâni o sesizare din partea unui grup de consilieri locali, care ne-au adus la cunoştinţă faptul că în ziua de 1 octombrie a.c., în cadrul festivităţilor prilejuite de Ziua Comunei Tuzla, primarul Micu Constantin a acordat două titluri de cetăţean de onoare al comunei, în condiţiile în care cele două proiecte de hotărâre privind acordarea acestor titluri, iniţiate de primar, nu au întrunit suficiente voturi din partea consiliului local. Practic, Micu Constantin cu bună ştiinţă a încălcat legea şi faptul este cu atât mai grav cu cât a defilat astfel în faţa întregii comunităţi, făcându-i părtaşi la ilegalitate pe Datcu Constantin, actualul şef al Poliţiei Locale şi pe Marcoşanu Afrodita, directoarea Şcolii cu cls. I-VIII Tuzla, care au acceptat titlurile pe care doar Consiliul local avea dreptul, prevăzut prin lege, să le acorde."

În replică, primarul Constantin Micu spune că „titlurile" acordate au fost date simbolic. „Am apreciat munca lor în anii cât şi-au desfăşurat activitatea în comună, dar nu le-am dat niciun drept care decurge de pe urma titlulului de cetăţean de onoare. De aceea nu am pus pe ordinea de zi cele două proiecte", spune edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii