Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:34 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Istoricul Liviu Maior - Doctor Honoris Causa al Universităţii „Andrei Şaguna"

ro

13 May, 2011 16:42 1105 Marime text

Mâine, 14 mai, la ora 11, prof. univ. dr. Liviu Maior, ministru al Învăţământului între anii 1992 şi 1996, va fi distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Andrei Şaguna".

Decernarea onorantului titlu va avea loc în cadrul cursului festiv de absolvire al studenţilor şi masteranzilor de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe administrative.

Acest eveniment este încununarea şirului de festivităţi pe care Universitatea „Andrei Şaguna" le-a organizat în această săptămână pentru studenţii şi masteranzii din anii terminali, care au sărbătorit astfel finalizarea studiilor.

Fiecare facultate a avut câte un invitat prestigios care a susţinut cursul festiv, dăruind numele său promoţiilor 2011. Astfel, Facultatea de Psihosociologie l-a avut ca invitat pe preşedintele Colegiului Psihologilor din România, prof. univ. dr. Mihai Aniţei, Facultatea de Ştiinţele Comunicării şi Ştiinţe Politice, pe scriitorul Radu Theodoru, iar Facultatea de Ştiinţe Economice, pe europarlamentarul Theodor Stolojan la specializarea Management şi pe preşedintele Curţii de Conturi a României, Nicolae Văcăroiu, la specializarea Finanţe-Bănci.

Invitatul de mâine, istoricul Liviu Maior, a urmat o carieră academică, fiind profesor universitar, iar între anii 1992 şi 1996 a fost ministru al Învăţământului. Din 1996 până în 2000 a fost senator al României, iar din 2002 până în 2005 a fost ambasadorul României în Canada.

Este Doctor Honoris Causa al universităţilor „Lucian Blaga" din Sibiu şi „Petru Maior" din Târgu Mureş şi cetăţean de onoare al municipiului Cluj Napoca.

În 1993 a fost distins cu Premiul Academiei Române pentru lucrarea „Alexandru Vaida-Voevod între Belvedere şi Versailles"

Vă invităm să ne fiţi alături la festivitatea de mâine!

Cu deosebită stimă,

RECTOR,

Prof.univ.dr. Aurel Papari

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii