Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:30 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GSP Jupiter a demarat un nou contract de exploatare petrolieră. Află despre ce este vorba!

ro

06 Oct, 2012 22:43 3738 Marime text
grup_servicii_petroliere.jpg Potrivit site-ului oficial al Grup Servicii Petroliere (GSP), www.gspoffshore.com, platforma petrolieră GSP Jupiter a demarat un nou contract pe data de 28 septembrie. Mutarea instalaţiei a început imediat după încheierea operaţiunilor de foraj în apele teritoriale ale Turciei pentru compania Turkish Petroleum Corporation.
 
Sub noul contract semnat cu Midia Resources, unitatea mobilă de foraj va asigura servicii de exploatare petrolieră a puţurilor (sondelor) „Ioana“ şi „Eugenia“, aparţinând platformelor XV Midia şi XIII Pelican din apele teritoriale române ale Mării Negre. Platformele XV Midia şi XIII Pelican acoperă aproximativ 4500 km2. Compania GSP a asigurat în trecut servicii de foraj petrolier ale sondelor „Doina“ şi „Ana“, în partea sudică a platformei Midia.
 
În prezent, unitatea de foraj GSP Jupiter este instalată şi pregătită să înceapă operaţiunile de extragere din puţul „Ioana“, la o adâncime de 90 m, din platforma XV Midia.
Operaţiunile de mutare şi instalare a unităţii de foraj au fost efectuate cu ajutorul navelor GSP Vega şi GSP Orion, acestea din urmă rămânând ancorate lângă instalaţie, în vederea asigurării asistenţei pe toată durata desfăşurării contractului.
 
Compania Midia Resources SRL este reprezentanta în România a societăţii comerciale Sterling Resources LTD, Calgary, companie ce se ocupă cu exploatarea, extinderea şi producerea de ţiţei crud şi gaze naturale în regiuni selectate în întreaga lume.
Sursa foto: energynews.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii