Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:55 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Francezii de la Lactalis încep să închidă din fabricile româneşti şi mută echipamentele în Polonia

ro

02 Jul, 2011 18:50 465 Marime text
Gigantul Lactalis, care a platit 70-90 mil. euro în 2008 pentru afacerea LaDorna, a închis o fabrica de brânzeturi, mai multe centre de colectare a laptelui si depozite alimentare, echipamentele fiind mutate într-o unitate detinuta de francezi în Polonia.

Practic anumite sortimente din produsele LaDorna care erau înainte fabricate în România au ajuns sa fie importate din alte tari în care Lactalis are activitati. Informatiile au fost publicate în Monitorul Oficial si reprezinta primele indicii oficiale privind strategia Lactalis pentru România la trei ani de la intrarea gigantului pe piata locala.

Astfel, Lactalis a luat decizia închiderii fabricii de brânzeturi de tip Cottage din Suceava, a 14 centre de colectare a laptelui din Suceava, Constanta si Tulcea, precum si a doua depozite alimentare.

Desi este vorba despre închiderea unei unitati mici, masura se înscrie în graficul folosit de aproape toate multinationalele care au venit în România, care au luat afaceri autohtone si din care au pastrat doar activele mari. Pe restul le-au închis sau le-au relocat.

Asa este si cazul unitatii din comuna Dorna Arni, din satul sucevean Ortoaia, unde LaDorna producea brânza de vaci de tip Cottage într-o fabrica realizata în 2003 cu fonduri Phare. Acum utilajele au fost mutate în Polonia, iar brânza Cottage LaDorna a ajuns sa fie importata.

"Dorna Lactate a fost vânduta la francezi, iar francezii au început sa închida din unitati. Decizia închiderii fabricii din Dorna Arini a fost luata în toamna anului trecut, iar în aprilie au finalizat operatiunile, au închis-o oficial.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii