Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristian Patrasconiu Mare victorie a PDL si a lui Traian Basescu

ro

01 Oct, 2009 16:38 666 Marime text

Cine scanează cinstit istoria adusă la zi a relaţiei PSD-PDL în formula guvernamentală forjată după alegerile parlamentare de la finele anului trecut nu poate să nu observe că, până de curând, marele încasator al acestui duet a fost PD-L.

Capcana puterii care i-a fost întinsă PSD-ului a funcţionat impecabil şi faptul că oamenii lui Geoana&Vanghelie au rămas până acum lângă resursele cele mai sigure echivalează cu una din marile şi certele victorii politice ale PDL & Traian Basescu.

Un PSD care ţinteşte sus în competiţia electorală ce se va consuma în două luni de acum înainte, dar care e băgat până la gât în „borcanul cu miere" al puterii nu numai ca e puţin credibil într-o competiţie în care, pentru a avea şanse reale, trebuie sa te baţi „pe bune" cu puterea, dar e şi foarte vulnerabil.

Moţiunea, asumarea răspunderii guvernamentale pe mai multe pachete de legi, bomba cu fitil aprins numită referendum pentru modificarea structurii şi a compozitiei Parlamentului, plus scandalul în care pretext e funcţia pe care o ocupă Dan Nica - toate sunt momente ale aceluiaşi program de a pune la colţ şi de a tăia unghiile Partidului Social Democrat.

De altfel, e uşor de ghicit ca PDL şi Traian Băsescu nu se vor opri aici ceea ce, în cele din urmă, poate să însemne pentru pesedişti ca uneori e prea târziu să te gândeşti să pleci de la guvernare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii