Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Circ repetitiv la şedinţa BPJ a PDL pentru data alegerilor la judet Recunoaste Banias alegerile la municipiu?

ro

08 Jan, 2011 18:46 1775 Marime text

b_s.jpgDupă ce timp de aproape două ore şi jumătate s-au certat pe data la care ar trebui să aibă loc alegerile la organizaţia judeţeană a PDL Constanţa, democrat-liberalii constănţeni au votat 11 pro la 9 contra pentru ca acestea la aibă loc 22 ianuarie în cazul în cazul în care şi Biroul Permanent Naţional al PDL va fi de acord cu propunerea.

După cum era de aşteptat, la prima reuniune a democrat liberalilor din Biroul Permanent Judeţean, scandalul a fost cuvântul de ordine. Tema: alegerile de la judeţ plus, bonus, veşnica poveste legată de legitimitatea, validarea sau invalidarea alegerilor la municipiu organizate anul trecut în iunie. Încă de la prima oră a dimineţii, zeci de pedelişti¸ membri sau nu în BPJ, s-au adunat la sediul organizaţiei judeţene, dând semn că problemele care urmează să fie abordate sunt mai mult decât importante, cu atât mai mult cu cât se ştia încă de acum câteva zile că problema care urmează a fi rezolvată este cea legată de data alegerilor de la judeţ. La aproximativ jumătate de oră după ce democrat-liberalii şi-au pus pe tapet subiectele pe care trebuie să le clarifice, cei care nu făceau parte din structura BPJ-ului au fost invitaţi, politicos, afară din sală pe motiv că disturbă şedinţa. Cu sau fără aceştia, scandalul a continuat timp de mai bine de două ore, timp în care cele două "tabere" s-au "bătut" în statut şi în articole, Banias fiind de cele mai multe ori "judecătorul", bătând obsesiv cu pixul în masă când spiritele se încingeau.

bpj_bun.jpg

Chiar dacă se pare că ieri toţi membriii BPJ-ului erau de acord cu data de 22 ianuarie pentru organizarea alegerilor, în cadrul şedinţei, coordonatorul Colegiului 6, Christian Gigi Chiru a mai venit cu o dată, de rezervă se pare, în cazul în care BPN-ul va respinge data de 22 ianuarie pentru organizarea alegerilor din diferite motive: 12 februarie. Lucru care este posibil să se întâmple mai ales că BPN-ul nu se va întruni până pe 15 ianuarie, prima şedinţă urmând a avea loc pe 17 ianuarie. Al doilea motiv care ar putea să decaleze prima dată de alegeri propuse ar fi aceea că există posibilitatea ca şi în alte judeţe să se desfăşoare alegeri la acea dată şi reprezentanţii BPN-ului care ar trebui să participe la Consiliul de Coordonare Judeţean de la Constanţa să nu poată să se alăture.

"Îmi reproşez că nu am organizat alegerile la judeţ mai devreme"

Chiar dacă nu a mai pomenit nimic după şedinţă, liderul PDL interimarla judeţ, Mircea Banias a mărturisit colegilor din BPJ că îşi regretă faptul că nu a organizat alegerile de la organizaţia judeţeană în urmă cu mai mult timp. "Îmi reproşez că nu am organizat alegerile la judeţ mai devreme", a susţinut Banias.

La rândul său Maria Stavrositu a declarat la finalul şedinţei că odată cu organizarea alegerilor la judeţ se va confirma faptul că alegerile de la municipiu din vară sunt valide. Cu alte cuvinte i se va recunoaşte calitatea de preşedinte a deputatului Maria Stavrositu.

„Sunt uimit de graba organizării alegerilor"

Şi Zanfir Iorguş, coordonatorul Colegiului 5, s-a arătatuimit de graba cu care vor să fie organizate alegerile la judeţ după ce acestea au fost amânate luni bune de zile. "Nu sunt de acord cu modul în care se gestionează problemele la nivelul organizaţiei judeţene a PDL Constanţa. Cred că problema organizaţiei judeţene este organizaţia municipală. Soluţia de a se organiza alegeri la judeţ fără a se clarifica situaţia de la municipiu nu va garanta succesul PDL. Atitudinile de conjunctură mi se par periculoase pentru partid", a mai adăugat Iorguş.

În ceea ce priveşte însă candidaţii pentru conducerea organizaţiei judeţene, chestiunea nu a mai fost abordată în şedinţă însă ulterior acesteia Banias şi-a reiterat opţiunea, menţionând că va candida din nou pentru fotoliul de şef la judeţ.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sile this Millennium 09 Jan, 2011 11:18 PD-L Constanţa ceaţă la mal