Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basescu vesteste BocAlipsa, in toate ziarele centrale

ro

07 May, 2010 11:55 1015 Marime text

Soluţiile asumate de preşedintele Traian Băsescu de scădere a salariilor şi pensiilor, sunt întoarse pe toate feţele în presa centrală de astăzi .Un lucru e clar, în aproape toate ziarele: deciziile luate de şeful statului sunt cele mai drastice din istoria postdecembristă a României.

"Votat în 2009 pentru promisiuni grase, Băsescu vesteşte BocAlipsa" titrează Cotidianul. Jurnaliştii scriu că data de 6 mai va rămâne o zi neagră pentru bugetari, pensionari şi şomeri. Zeus a vorbit muritorilor şi i-a anunţat că toate salariile din sectorul bugetar se reduc cu 25%, scrie Cotidianul, iar pentru pensionari a anunţat o „previzibilă reducere de 15%".

Potrivit Gândul, şeful statului şi-a asumat, în numele României, cel mai drastic program de restructurare din istoria postdecembristă. Jurnaliştii analizează cele două variante din discuţiile cu FMI, prezentate de preşedinte în discursul său: prima variantă, cea a "neîncrederii", în care creşteau taxele, şi cea a "încrederii", în care se fac reduceri radicale în sistemul bugetar.

Subiectul este abordat în acelaşi ton şi de România Liberă: "Statul intră în terapie de şoc. Şapte milioane de oameni vor plăti preţul a 20 de ani de refuz al reformei. Jurnaliştii scriu că preşedintele Traian Băsescu a spulberat speculaţiile privind creşterea TVA şi a cotei unice de impozitare şi a anunţat cea mai tranşantă decizie guvernamentală din ultimele două decenii.

Între alegătorii PSD şi cei ai PDL, Băsescu a ales: Masacrul bugetarilor, scrie şi Puterea. Românilor le vor fi tăiate lefurile mizere şi pensiile amărâte. Băsescu i-a avertizat pe şefii instituţiilor bugetare că reducerea cu 25% trebuie aplicată rapid, arată jurnaliştii.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii