Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei centuri de ocolire, la Nicolae Bălcescu

ro

10 Jun, 2011 01:31 2498 Marime text
Nicolae_Balcescu_Viorel_Balan1.jpgReabilitarea drumurilor interioare este una dintre priorităţile primarului comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan. Edilul a realizat până acum două variante de ocolire şi lucrează la cea de-a treia.

Primarul Viorel Bălan ne-a declarat că luna aceasta urmează să fie finalizat drumul care face legătura între drumul naţional ce traversează localitatea şi zona silozurilor. „Lucrările au demarat în urmă cu o lună. Este un drum cu o lungime de 2,7 kilometri, pe care-l pietruim şi care sperăm să fie gata luna aceasta, până începe recoltarea. Este un fel de variantă de ocolire a comunei, care va prelua din traficul local de pe şoseaua naţională", ne-a declarat edilul. Primarul Bălan a precizat că acesta este al treilea drum de centură pe care l-a realizat. Unul, în lungime de 2,7 kilometri, duce spre fostul IAS Nicolae Bălcescu, iar altul, în lungime de 2,4 kilometri, spre carieră.

Un obiectiv important al comunităţii locale conduse de primarul Viorel Bălan şi de viceprimarul Nicolae Ciocănete este şi finalizarea lucrărilor la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena" din Dorobanţu. „Se lucrează acum la turla mare, mai avem încă o turnare şi apoi alte lucrări de realizat, pentru că este o lucrare de anvergură, biserica având o înălţime de 27 de metri", ne-a declarat viceprimarul Nicolae Ciocănete, exprimându-şi totodată speranţa că lăcaşul de cult va fi finalizat anul viitor.

Şcoala şi grădiniţa de la fostul IAS vor fi gata în curând

O altă investiţie importantă pentru comună, care va fi finalizată de asemenea luna aceasta, este reabilitarea şi extinderea grădiniţei şi şcolii din cartierul fostului IAS Nicolae Bălcescu. Este vorba, mai exact, despre o singură clădire, unde funcţionează atât grădiniţa, cât şi şcoala cu clasele I-IV, pentru care comuna a primit o sponsorizare din partea companiei Petrom, care a sprijinit financiar şi reabilitarea laboratoarelor şcolare de la Nicolae Bălcescu. Cu cei aproximativ patru miliarde de lei vechi primiţi, s-a renovat atât interiorul, cât exteriorul construcţiei. De asemenea, a fost reparat acoperişul, fiind făcută totodată o extindere pentru includerea grupurilor sanitare în clădire, conform standardelor europene. Potrivit primarului Viorel Bălan, în apropierea instituţiei de învăţământ s-au amenajat şi două părculeţe.

Administraţia locală din Nicolae Bălcescu continuă, de asemenea, lucrările la cele două terenuri de sport şi la baza sportivă din localitate. Aceasta din urmă este finanţată din fonduri guvernamentale, iar mini-terenurile de sport din Dorobanţu şi Nicolae Bălcescu de la bugetul local.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii