Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:21 03 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDRAP va finanţa reţeaua de canalizare a comunei Comuna Nicolae Bălcescu va avea o nouă bibliotecă

ro

25 Aug, 2016 00:00 2149 Marime text


Învestit cu un nou mandat pentru a conduce administraţia locală din Nicolae Bălcescu, primarul Viorel Bălan are o agendă aglomerată pentru următorii patru ani. Un prim proiect care se află în atenţia autorităţii publice locale vizează finalizarea lucrărilor de la centrul social destinat copiilor din comună ce provin din familii fără posibilităţi materiale. Potrivit primarului, luna viitoare, centrul ar trebui să fie gata, după care Primăria va demara licitaţia pentru dotarea cu mobilier, dar şi pentru conectarea clădirii la utilităţi.
 

„Lucrările sunt, în mare parte, gata. Constructorii cred că vor termina lucrarea în cursul lunii viitoare. La exterior nu mai avem nimic de făcut, acum se pun la punct ultimele finisaje de la interior şi se montează instalaţiile. Am obţinut toate avizele şi suntem nerăbdători să obţinem şi mobilier pentru această clădire nouă“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa,  gospodarul-şef Viorel Bălan.


Potrivit aleşilor locali, cel mai probabil, centrul pentru copii va purta numele Sfântului Pantelimon.

În atenţia administraţiei locale de la Nicolae Bălcescu se află şi asfaltarea comunei, o problemă greu de rezolvat pentru o localitate cu un buget redus, după cum afirmă chiar primarul. „Facem prin ADI (n.r. asociaţie de dezvoltare intercomunitară), un proiect pentru asfaltarea drumului care leagă localitatea Dorobanţu de Cuza Vodă. Pe lângă această şosea, facem un proiect şi pentru asfaltarea altor trei kilometri de drumuri interioare la Dorobanţu“, a mai spus gospodarul-şef Viorel Bălan. Cu alte cuvinte, administraţia locală aşteaptă să primească aviz favorabil pentru finanţare pentru a începe imediat lucrările.
 
De curând, autoritatea publică locală a finalizat şi amenajarea a trei noi spaţii de joacă pentru cei mici, dintre care două sunt amplasate în localitatea Nicolae Bălcescu, iar unul în satul Dorobanţu. Tot pentru satul Dorobanţu, administraţia lucrează la documentaţia unui proiect care vizează asfaltarea drumului ce ar urma să lege această localitate de comuna Cuza Vodă.


 
Cu bani de la bugetul local, administraţia publică a demarat şi construcţia unui gard la biserica din Nicolae Bălcescu, dar a depus şi un proiect pentru care va primi finanţare în valoare de 630.000 de lei, ce vizează instalarea unei reţele de canalizare pentru întreaga comună. De menţionat că proiectul mai prevede şi construcţia unei staţii de epurare. Astfel, în următoarele zile, aleşii locali urmează să semneze contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).
 
Pe agenda administraţiei publice de la Nicolae Bălcescu se află şi un proiect privind construcţia unei noi biblioteci comunale. Astfel, toate volumele din vechea bibliotecă vor fi mutate în noua clădire, care va fi amplasată chiar în incinta şcolii din Nicolae Bălcescu, biblioteca veche aflându-se în dispensarul veterinar al comunei. Primarul dă asigurări că pentru acest proiect va exista o alocare de la bugetul local.

Ti-a placut articolul?

Comentarii