Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:53 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Canalizarea din comuna Nicolae Bălcescu, finanţată de MDRAP

ro

22 Sep, 2016 00:00 1430 Marime text
La aproximativ 30 de kilometri distanţă de municipiul Constanţa se află comuna Nicolae Bălcescu, condusă de primarul Viorel Bălan. În ultimii ani, localitatea nu a primit foarte mulţi bani de la Guvernul României, dar, chiar şi aşa, gospodarul-şef a muncit din greu alături de echipa sa pentru a pune la punct înfăţişarea comunei. Pentru următorii ani însă, primarul are o agendă destul de aglomerată, întrucât nevoile comunei sunt numeroase.
 
Un prim proiect care se află în atenţia autorităţii publice locale vizează finalizarea lucrărilor de la centrul social destinat copiilor din comună ce provin din familii fără posibilităţi materiale. Centrul, care ar urma să poarte numele Sfântului Pantelimon, este în mare parte gata, fiind deja montate instalaţiile electrice şi termice, urmând dotarea centrului cu bani de la bugetul local, aproximativ două miliarde de lei, conform cifrelor avansate de primar.
 
„În curând, Primăria va demara licitaţia pentru dotarea cu mobilier, întrucât clădirea a fost deja conectată la utilităţi. Toate avizele au fost obţinute, la exterior lucrările au fost finalizate, iar la interior mai sunt necesare câteva finisaje şi gata”, a declarat gospodarul-şef Viorel Bălan.
 
Pe agenda administraţiei publice de la Nicolae Bălcescu se află şi un proiect privind construcţia unei noi biblioteci comunale, pentru care au fost obţinute toate avizele, conform aleşilor locali. Astfel, toate volumele din vechea bibliotecă vor fi mutate în noua clădire, care va fi amplasată chiar în incinta şcolii din Nicolae Bălcescu, biblioteca veche aflându-se în dispensarul veterinar al comunei. Primarul dă asigurări că pentru acest proiect va exista o alocare de la bugetul local.
 
Recent, Primăria Nicolae Bălcescu a demarat şi construcţia unui gard la biserica din localitatea de reşedinţă a comunei, dar a depus şi un proiect, pentru care va primi finanţare în valoare de 630.000 de lei, ce vizează instalarea unei reţele de canalizare pentru întreaga comună. Proiectul mai prevede şi construcţia unei staţii de epurare, contractul de finanţare urmând să fie semnat zilele viitoare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
 
Potrivit primarului, după instalarea reţelei de canalizare în comună, următorul pas va fi asfaltarea drumurilor comunale, o problemă care le dă bătăi de cap nu doar locuitorilor din comuna Nicolae Bălcescu, ci şi reprezentanţilor administraţiei locale, care s-au chinuit ani la rând să găsească finanţarea necesară.

Ti-a placut articolul?

Comentarii