Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:31 07 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul social „Pantelimon”, renovat. Urmează dotarea Funcţionarii Primăriei Nicolae Bălcescu muncesc într-un sediu reabilitat

ro

20 Oct, 2016 00:00 2228 Marime text
Pe zi ce trece comuna constănţeană Nicolae Bălcescu devine tot mai frumoasă. Eforturile din ultimii ani ale administraţiei conduse de primarul Viorel Bălan par să dea roade. Numeroasele proiecte care s-au aflat pe agenda administraţiei au prins contur şi au schimbat din plin faţa comunei. De la investiţii în educaţie şi sport până la investiţii în infrastructura rutieră din comună. Toate obiectivele care au avut nevoie de reabilitare şi-au găsit un loc pe agenda primarului Viorel Bălan.

De curând, administraţia a finalizat proiectul privind construirea unui gard pentru împrejmuirea terenului bisericii din localitatea Nicolae Bălcescu. Acum, lăcaşul de cult este înconjurat de un gard impunător din fier forjat, pentru a proteja curtea bisericii de câinii maidanezi care îşi făcuseră un obicei de a sta în acea zonă. De precizat că, în vara anului trecut, administraţia a reuşit să finalizeze lucrările de reabilitare a cimitirului ortodox din localitate.
Recent, autoritatea publică locală a reuşit să finalizeze şi proiectul pentru reabilitarea sediului Primăriei. Acoperişul unităţii administrativ-teritoriale Nicolae Bălcescu a fost schimbat, birourile şi grupurile sanitare, renovate, iar exteriorul clădirii, reparat. Întreaga acţiune de reabilitare a sediului în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarii din comuna Nicolae Bălcescu a costat 250.000 de lei, bani ce au provenit de la bugetul local.

Proiecte în lucru la Nicolae Bălcescu

Un alt proiect aflat în atenţia administraţiei publice locale vizează dotarea nou-înfiinţatului centru social din comună. Centrul ar urma să ofere o masă caldă zilnică pentru copiii fără posibilităţi materiale sau care provin din familii defavorizate. Lucrările, începute anul trecut, au fost finalizate la sfârşitul acestei veri, însă, în această perioadă, administraţia caută o sursă de finanţare pentru dotarea clădirii.

„Centrul a fost deja conectat la utilităţi, fiind alimentat, în prezent, cu energie electrică şi termică, având şi acces la apă curentă. Pentru acest proiect, s-a investit de la bugetul local o sumă în valoare de două miliarde de lei. Ne pare rău însă că nu reuşim să găsim banii necesari pentru dotarea clădirii cu mobilier, ceea ce însemnă că va trebui să ne orientăm către mai multe surse de finanţare. Ar fi păcat să nu găsim în următoarea lună banii, ca să îl şi putem inaugura şi acesta să devină funcţional. Dacă nu găsim banii necesari într-o lună, abia la anul centrul ar mai putea să devină funcţional, după calculele noastre.”, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.
Recent, administraţia a depus şi un proiect, pentru care va primi finanţare în valoare de 630.000 de lei, ce vizează instalarea unei reţele de canalizare pentru întreaga comună. Proiectul mai prevede şi construcţia unei staţii de epurare, contractul de finanţare urmând să fie semnat zilele viitoare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Nu în ultimul rând, o altă lucrare importantă demarată de autorităţile locale este aceea de construcţie a unei noi biblioteci în comună. Lucrările la noua clădire, care va adăposti peste 2.500 de volume, vor începe chiar în cursul acestei săptămâni, întrucât administraţia a obţinut toate avizele necesare. Astfel, toate volumele din vechea bibliotecă vor fi mutate în noua clădire, care va fi amplasată chiar în incinta şcolii din Nicolae Bălcescu, biblioteca veche aflându-se în dispensarul veterinar al comunei.

Ti-a placut articolul?

Comentarii