Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Cernavoda cauta proiectant pentru infrastructura cartierului din Zona Sere

ro

23 Oct, 2009 02:14 2329 Marime text
cernavoda_primaria.jpgAdministraţia locală din Cernavodă intenţionează să construiască un cartier de locuinţe în Zona Sere. Pe 20 octombrie, la sediul primăriei oraşului a avut loc deschiderea ofertelor pentru „realizarea serviciilor de proiectare Faza PT+CS+DDE - infrastructură pentru cartier".

Este vorba, mai exact, despre realizarea proiectului tehnic (PT), a caietului de sarcini (CS) şi a detaliilor de execuţie (DDE) pentru infrastructura acestui cartier.

La licitaţie au fost prezente trei societăţi comerciale. Este vorba despre Proiect SA Constanţa, Multiproiect SRL şi Sirius Proiectare Studii SRL Bucureşti. Procedura s-a desfăşurat a doua oară, întrucât, la prima deschidere a ofertelor, candidaţilor le lipseau diferite documente.

Nici de această dată însă, reprezentanţii firmelor nu au avut la ei toate documentele necesare, însă comisia de evaluare a decis deschiderea tuturor ofertelor, urmând ca ulterior să solicite candidaţilor actele.

SC Proiect SA nu a putut prezenta declaraţia potrivit căreia se încadrează în categoria Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Reprezentantul societăţii a precizat că această declaraţie a fost depusă cu ocazia primei deschideri a ofertelor la care participase, iar comisia a fost de acord să o caute ulterior.

SC Multiproiect SRL, reprezentată de către Iulian Hânsă, a prezentat doar două contracte pentru demonstrarea experienţei similiare, în loc de trei, câte se ceruse în caietul de sarcini. Comisia a precizat că se va cere ulterior şi un al treilea contract.

În ceea ce priveşte documentaţia de calificare a SC Sirius Proiectare Studii SRL Bucureşti, reprezentanţii societăţii au omis să includă în plicul documentelor de calificare certificatul de înmatriculare pentru subcontractant, adică pentru SC Dor Soft SRL Constanţa. Şi în acest caz, comisia a decis că va cere, ulterior, documentul.

În ceea ce priveşte ofertele financiare, SC Multiproiect a avut preţul cel mai scăzut, iar SC Proiect SA, preţul cel mai mare. Valoarea estimată a contractului a fost de 262.700 lei fără TVA. SC Proiect SA a ofertat un preţ de 235.000 lei fără TVA. SC Multiproiect a venit cu un preţ mai mic decât jumătatea valorii estimate: 110.000 lei fără TVA. Firma Sirius Proiectare Studii s-a prezentat cu o ofertă financiară de 149.322 lei fără TVA. De precizat că, potrivit anunţului din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Comisia de evaluare va analiza ofertele şi va desemna, în perioada următoare, candidatul câştigător.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii