Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:28 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul camin cultural din Valu lui Traian va purta numele poetului Dumitru Olariu

ro

12 Feb, 2010 04:30 3178 Marime text
decupaj_valu_lui_traian_primar_florin_mitroi_01.jpgDouă dintre proiectele prioritare, în 2010, ale primarului comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, constau în construirea unui cămin cultural nou şi a unei săli de sport.

Sala de sport va fi construită pe o suprafaţă totală de 3.300 mp şi va avea o capacitate de 150 de locuri. Potrivit primarului Mitroi, sala de sport va fi destinată atât elevilor, cât şi celorlalţi locuitori ai comunei. Sala va fi amplasată pe fostul stadion al comunei şi face parte, potrivit reprezentanţilor Primăriei Valu lui Traian, dintr-un complex ce cuprinde, pe lângă locuinţele ANL, şi un bazin de înot. Amplasamentul a fost deja predat în scopul construirii sălii. Valoarea construcţiei se ridică la 3.700.000 lei, finanţarea fiind asigurată de către guvern prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

În ceea ce priveşte construirea unui nou cămin cultural în Valu lui Traian, acesta va purta numele cunoscutului poet Dumitru Olariu, de profesie avocat, care a fost directorul şi redactorul responsabil al revistei „Litoral". În Valu lui Traian există şi o stradă care poartă numele său.

Căminul cultural va fi construit pe o suprafaţă totală de 991 mp şi va avea o capacitate de 500 de locuri. Valoarea totală a investiţiei este de 4.817.117 lei, finanţarea fiind asigurată tot prin intermediul CNI. Deschiderea ofertelor în cadrul procedurii de achiziţie a lucrărilor de construirea a aşezământului de cultură a avut loc pe 27 ianuarie. Primarul Florin Mitroi a făcut demersurile necesare pentru construirea acestui nou cămin cultural încă de la sfârşitul anului 2008. Imobilul va avea regim de înălţime P+1 şi va fi dotat şi cu parcare proprie. Pentru noul cămin, autoritatea locală a încheiat un parteneriat cultural cu Direcţia de Cultură a judeţului pentru evenimente din acest domeniu. Reprezentanţii Primăriei Valu lui Traian ne-au declarat că lucrările de construire a căminului vor începe imediat ce vremea va permite demararea lor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii