Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:48 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gradinita noua in sistem sandwich, la Poarta Alba

ro

28 May, 2010 04:23 2226 Marime text
dreapta_sus_poarta_alba_primar_vasile_delicoti_01___.jpgPrimăria Poarta Albă a depus contestaţie împotriva rezultatelor programului derulat prin Măsura 322, proiectul comunei nefiind selectat pentru finanţare.

„Am fost respinşi cu 64 de puncte şi facem contestaţie pentru că am avut punctajul maxim pe care puteam să-l luăm, nefiind în evidenţe cu un grad de sărăcie atât de mare încât să obţinem mai multe puncte", ne-a declarat primarul Vasile Delicoti. Reamintim că proiectul integrat, în valoare de 2,5 milioane euro, depus spre finanţare de către comuna Poarta Albă în baza Măsurii 322, include reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, realizarea reţelei de canalizare, construirea unui after-school, reabilitarea interioară şi exterioară a căminului cultural şi dotarea lui cu echipamente de sonorizare şi mobilier.

Un alt obiectiv important pentru comună este şi construirea unei noi grădiniţe pe amplasamentul vechii instituţii de învăţământ. Administraţia locală va construi o grădiniţă în sistem sandwich, cu exterior din tablă Lindab. Clădirea va fi asemănătoare cu cea a noului sediu administrativ al comunei. Noul imobil va avea patru clase şi va fi construit în regim P+1E. Investiţia se ridică, potrivit primarului Delicoti, la 100.000 euro, fiind finanţată prin Inspectoratului Şcolar Judeţean.

poarta_alba_sediu_administrativ.jpgPrimarul din Poarta Albă intenţionează şi să asfalteze curţile şcolilor din comună, astfel încât copiii să aibă parte de condiţii optime de recreere.

În ceea ce priveşte realizarea parcului din zona D a localităţii, spre satul Galeşu, primarul Vasile Delicoti ne-a declarat că procedura de achiziţie va fi reluată, urmând să fie organizată o licitaţie electronică. Precizăm că prima procedură de achiziţie a fost blocată după ce a fost contestată. Contractul prevede lucrări de arhitectură peisagistică a spaţiilor verzi. De precizat că valoarea estimată a fost de 922.331,91 fără TVA. Spaţiul verde va fi amenajat cu fonduri de mediu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii