Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sauvignon blanc SAGIO 2009, Casa Panciu

ro

06 Aug, 2010 14:41 5480 Marime text
vin_08_06.jpg Marturisesc, e primul vin de la aceasta crama noua din Vrancea (Natura SRL) pe care chiar m-am bucurat sa-l incerc. Stiu ca e al doilea an de productie, dar cele din 2008 nu ma impresionasera cu nimic ("Editorii Vinul.Ro au degustat cinci dintre vinurile scoase pe piata de Daniel Guzu, iar parerile nu au fost foarte blande", scriam la data resepctiva).

Ei, bine, simt ca Sauvignon blanc-ul din 2009 e un vin care merita recomandat, mai cu seama ca e o noutate pe piata (stiti si voi, ziaristii alearga dupa "premiere" sau "exclusivitati", asa ca nu vad de ce-as face eu o exceptie). Cu 13% vol alc si vinificat sec, acest Sauvignon blanc este bine echilibrat si expresiv, cu o intensitate aromatica (floare de soc si coaja de lamaie) de Lumea Noua (Chile, Australia etc). Gustativ, veti regasi aromele simtite la prima mirosire, grefate pe o structura buna si oferind senzatii racoritoare, agreabile.

Vinul degustat de noi a fost furnizat de catre producator, la fel si informatia despre pretul cu care va fi disponibil in restaurante: intre 45-60 lei / sticla.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sergiu 17 Aug, 2010 12:55 Toate vinurile din podgoria Panciu sunt bune, mai ales cel sec de la vinul nostru