Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:28 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie la limita pentru CS Tomis

ro

07 Sep, 2009 03:03 1218 Marime text

cstomis.jpgSosită în această vară de la Oţelul, Andreea Tâlvâc a fost cea mai bună marcatoare a echipei de pe litoral, înscriind opt goluri

Cu o formaţie complet schimbată faţă de anul trecut, echipa feminină de handbal CS Tomis Constanţa a început noul sezon al Ligii Naţionale cu o victorie în deplasare, împotriva echipei Universitatea Jolidon Cluj. Partida s-a disputat în Sala Sporturilor din Bistriţa, sala din Cluj fiind ocupată de o expoziţie.

Cu un obiectiv îndrăzneţ în acest sezon - clasarea pe podium - trupa pregătită de Goran Kurtes a reuşit să treacă peste primul hop din acest campionat învingând la Bistriţa pe U Jolidon Cluj, cu scorul de 25-24. Meciul a început sub semnul echilibrului şi a continuat astfel până la sfârşitul primei reprize. Echilibrul pe tabela de marcaj s-a păstrat în mare parte mulţumită portarului Mihaela Blaga, care a intervenit salvator în mai multe situaţii de „unu la unu", dar şi a Mihaelei Tâlvâc, autoare a patru goluri, ambele jucătoare venite în această vară de la Oţelul Galaţi. Prima repriză s-a încheiat cu un uşor avantaj al Tomisului, scor 11-10. Echilibrul de pe tabelă s-a menţinut şi în al doilea mitan, cele două formaţii mergând cap la cap până în minutul 55, atunci când golurile lui Mateescu, Iovănescu şi Avădanii desprind formaţia constănţeană la patru goluri diferenţă, scor 23-19. Gazdele revin însă repede în joc prin două reuşite rapide ale lui Dincă. Meciul se complică şi mai mult pentru elevele lui Goran Kurtes, atunci când Tâlvâc ratează şi o pune pe contraatac pe Bârsan, care obţine o lovitură de la 7 metri şi eliminarea pentru două minute a Loredanei Mateescu. Vintilă transformă aruncarea şi apropie din nou Clujul la un singur gol pe tabelă. Cu încă un minut rămas de jucat, ardelencele reuşesc să profite de avantajul numeric şi restabilesc egalitatea, scor 24-24. Cu 30 de secunde rămase de jucat, constănţencele au înscris golul care a îngropat speranţele clujencelor şi Tomisul obţine o victorie extrem de importantă, care îi oferă un moral bun înainte de confruntarea din următoarea etapă de la Constanţa contra campioanei en-titre, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Cele mai bune marcatoare ale echipei pregătite de Goran Kurtes şi Victor Dăbuleanu au fost: Tâlvâc, cu opt reuşite, Avădanii (5) şi Mateescu (4). De cealaltă parte, Vintilă a reuşit să înscrie jumătate din golurile echipei sale (12), fiind urmată de Paraschiv (4) şi Dincă (3). În celelalte partide ale acestei runde s-au consemnat rezultatele: Rulmentul Braşov - Cetate Deva 30-24 (14-14), Rapid CFR Bucureşti - HCM Baia Mare 21-41 (10-20), Ştiinţa Bacău - HCM Roman 20-27 (12-14), HC Zalău - Universitatea Reşiţa 32-20 (17-7), Dunărea Brăila - HCM Buzău 39-24 (21-13). Meciul dintre Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Oţelul Galaţi a fost amânat pentru mâine, de la ora 20.30.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 09 Sep, 2009 02:38 atentie ...numai norocul ne-a salvat de la inca o infrangere