Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:47 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Teste fizice pentru fotbalistii Farului

ro

16 Jan, 2004 00:00 1016 Marime text

Pregatiri intense, cu gandul la retur

Componentii echipei de fotbal Farul Constanta au sustinut ieri dimineata pe pista de atletism a stadionului "Hagi" o serie de teste fizice * Fiecarui jucator i-a fost luat pulsul pentru a se controla capacitatea sa la efort * Astazi urmeaza sa se decida soarta mijlocasului Ionut Badescu * Daca presedintele executiv FC Farul Marcel Lica si clubul Dinamo se vor intelege, Badescu va prinde returul in Stefan Cel Mare * Atacantul Mihai Gurita, continua sa se lase asteptat, el urmand sa soseasca in aceasta dimineata * Portarul Raul Unchias a revenit ieri la echipa si a participat la antrenamente * In aceasta dimineata, restul lotului FC Farul vor sustine vizita medicala preliminara

Formatia alb-albastra a sustinut ieri un antrenament pe stadionul Gheorghe Hagi, fiind pentru prima oara cand in acest an s-a efectuat aici o sedinta de pregatire. Fotbalistii nu au stricat insa gazonul arenei, pentru ca ei au sustinut teste fizice pe pista de atletism. Supravegheati permanent de conducerea tehnica si de preparatorul fizic, "marinarii" au efectuat alergari. Fiecarui jucator in parte i-a fost luat pulsul pentru a i se verifica rezistenta la efort prelungit, dar pe ansamblu, rezultatele inregistrate s-au dovedit foarte bune, fotbalistii demonstrand ca si-au pastrat forma si in scurta vacanta de iarna. Dupa numai cateva ore de la sustinerea testelor fizice, jucatorii au efectuat un antrenament pe plaja de la Cazino, din statiunea Mamaia. Tot in cursul zilei de ieri s-a intors la echipa si portarul Raul Unchias, care absentase motivat de la reunirea lotului. Statutul lui Unchias este inca incert, fiind posibil ca al doilea portar al Farului sa paraseasca litoralul, pentru a evolua la o formatie din esalonul secund. Este posibil ca el sa fie inlocuit cu Adrian Vlas, portar care in aceasta toamna a evoluat sub forma de imprumut la divizionara B, Electrica Dobrogea. Vlas a impresionat prin evolutiile sale, fiind considerat in acest moment de catre antrenorul Ion Marin o varianta viabila in ceea ce priveste rezerva de portar.

Statutul lui Badescu este inca incert

Cel mai bun fotbalist al FC Farul in turul de campionat, mijlocasul dreapta Ionut Badescu era asteptat ieri seara la clubul de pe litoral. In plan a survenit insa o modificare, Badescu aterizand, ieri la propriu, pe aeroportul Otopeni, din capitala, dupa cateva zile petrecute in Ucraina. Jucatorul a fost plecat in tara vecina unde a sustinut probe de joc la o formatie de prima liga, al carui nume nu a fost inca dat publicitatii. In cursul zilei de ieri, la Bucuresti a ajuns si presedintele executiv al FC Farul, Marcel Lica. In functie de oferta formatiei ucrainene, Badescu si Lica se vor aseza sau nu la masa tratativelor cu Dinamo Bucuresti, singura echipa care i-a facut o oferta clara mijlocasului constantean. Dupa cum se stie, conducerea clubului alb-rosu a oferit in schimbul jucatorului suma de 80.000 de dolari, plus imprumutarea pentru inca un an a atacantului Alexandru Baltoi. Clauza de reziliere a contractului fotbalistului este insa de 200.000 de dolari. Contractul lui Badescu se va incheia in aceasta vara si nu a fost prelungit prin act aditional, sportivul nefiind multumit de oferta clubului de pe litoral. Marea problema este insa alta si anume cea ca Farul se poate alege cu ... nimic, daca Badescu nu va fi transferat. Clubul isi poate asadar pierde in vara cel mai bun jucator, fara sa ia vreun ban, din sezonul estival el fiind liber de contract. Din fericire pentru FC Farul, Badescu este dorit foarte mult de Dinamo si la randul sau este interesat sa joace in Stefan cel Mare.

Gurita continua sa se lase asteptat

Marele transfer al lunii, venirea la Farul a lui Mihai Gurita, continua sa ramana in stadiu de proiect, atacantul galatean neajungand nici ieri seara la sediul clubului. Nu se cunosc motivele acestei amanari nejustificate, dar este posibil ca fosta glorie a lui Otelul sa fie dorit si de alte echipe din prima divizie. Gurita urma sa participe in aceasta dimineata la o vizita medicala preliminara, alaturi de alti zece jucatori. In functie de rezultatul acestei vizite, atacantul isi va negocia contractul. In ultima perioada s-a vorbit mult despre plecarea unor jucatori constanteni, dar pana in prezent, cu exceptia lui Negru si probabil Badescu, toti ceilalti se afla "la post". Mijlocasul Cristian Balasa a fost si el, dupa cum se stie, interesat de un transfer. Fotbalistul venit in vara de la FC Arges a incercat sa isi gaseasca o echipa in Cipru, dar negocierile au esuat. Un alt fotbalist care isi doreste mai mult decat Farul este fostul capitan de echipa, liberoul Cristi Schiopu. Acesta a vrut sa dea probe la o formatie din strainatate, dar clubul alb-albastru nu i-a dat voie. Conducerea Farului a declarat la acea vreme ca asteapta oferte concrete la adresa clubului. In cursul zilei de astazi restul lotului FC Farul va efectua vizita medicala preliminara la Policlinica 1, dupa ce miercuri au fost testati 13 jucatori. Astazi si maine jucatorii au programat cate un antrenament, urmand ca duminica sa aiba liber.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii