Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:31 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RCJ Farul tinteste victoria la Cluj

ro

23 May, 2009 02:27 1033 Marime text

rugby.jpgEchipa de pe litoral se clasează pe locul 4 în clasament, la patru puncte distanţă de poziţia secundă, ocupată de CSM Baia Mare, şi la trei lungimi de Dinamo

După ce miercuri a reuşit prima victorie în play-off chiar împotriva rivalei Dinamo Bucureşti, scor 30-21, Rugby Club Judeţean Farul ţinteşte un nou succes astăzi, când va juca pe terenul formaţiei CS Universitatea Cluj. 

Lupta la vârful Ligii Naţionale este extrem de încinsă, trei echipe luptând pentru poziţia a doua în clasament, care îi permite disputarea semifinalei pe terenul propriu. Astfel, CSM Baia Mare, Dinamo Bucureşti şi RCJ Farul luptă, astăzi, în cea de-a patra etapă a play-off-ului. Rugbiştii constănţeni au o misiune aparent uşoară, în această rundă, în faţa clujenilor, echipă care ocupă locul 5 în ierarhia Diviziei Naţionale, fără şanse de a mai prinde semifinalele. Formaţia constănţeană este însă precaută înaintea disputării acestui meci, Universitatea Cluj reuşind deja, în acest sezon, un succes în faţa constănţenilor, impunându-se pe stadionul Iuliu Haţieganu, în etapa a VI-a, cu scorul de 25-22. Jucătorii de la RCJ Farul vin însă cu moralul ridicat, după succesul din etapa precedentă, împotriva lui Dinamo, şi speră să-şi ia revanşa la Cluj. În acest moment, Farul se clasează pe poziţia a patra în clasament, la patru puncte distanţă de ocupanta locului secund, CSM Baia Mare, şi la trei de Dinamo, constănţenii având însă un meci în plus disputat. În cazul unui succes cu bonus ofensiv, formaţia de pe litoral poate depăşi la puncte echipa din Baia Mare, care are tot astăzi un joc extrem de dificil în deplasare, împotriva liderului Steaua Bucureşti. Programul infernal al băimărenilor nu se opreşte aici, peste numai trei zile, aceştia urmând să joace tot în deplasare cu Dinamo, la Buzău, „alb-roşii" având terenul suspendat. Astfel, în trei zile, aceste partide vor decide dacă Baia Mare mai poate spera, sau nu, la locul secund în campionat. Partida CS Universitatea Cluj - RCJ Farul Constanţa va începe la ora 11.00 şi va fi arbitrată de Radu Petrescu, ajutat la cele două margini de Emil Gorodea şi Răzvan Iordăchescu. În celălalt meci al etapei, Dinamo este favorită în partida din deplasare, contra formaţiei RCM Timişoara.

Cleopatra joacă la Braşov

La polul opus, cealaltă formaţie constănţeană prezentă în Divizia Naţională, Constructorul Cleopatra, joacă în aceeaşi zi pe terenul formaţiei CFR Braşov, în cadrul etapei a IV-a din play-out. Formaţia de la malul mării este favorită la câştigarea acestei partide, braşovenii nereuşind încă să obţină vreun punct în această ediţie de campionat, fiind ca şi retrogradată în Divizia A. Gruparea de pe litoral este pe locul 3 în grupa a II-a valorică, la 11, respectiv 12 puncte de primele două poziţii ocupate de Poli Iaşi şi Olimpia Bucureşti, având însă un joc mai puţin disputat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii