Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RCJ Farul spera la o semifinala cu Baia Mare

ro

05 Sep, 2009 03:49 1002 Marime text
rugby.jpgEchipa de la malul mării încearcă pe final să „smulgă" locul 3 de la Dinamo, pentru a evita disputa din penultimul act, contra Stelei

Rugby Club Judeţean Farul va juca duminică, la Mangalia, împotriva formaţiei Universitatea Cluj, în penultima etapă a play-off-ului Diviziei Naţionale, constănţenii fiind deja calificaţi în semifinale.

Deşi situaţia în ceea ce priveşte echipele calificate în semifinale şi cele retrogradate este clarificată, formaţia pregătită de Bruce Hodder speră să reuşească pe final să „smulgă" locul 3 de la Dinamo, cele două fiind despărţite în clasament doar de un singur punct. Dacă locul secund este deja acontat de CSM Baia Mare, RCJ Farul încearcă să evite o confruntare în penultimul act, pe terenul Stelei, unde au mai fost învinşi chiar etapa precedentă. Steaua este cea mai în formă echipă din acest final de sezon, reuşind să se impună în faţa marilor rivale. Duminică, trupa pregătită de Bruce Hodder, Virgil Năstase şi Florea Opriş va evolua pe „teren propriu", la Mangalia, în faţa penultimei clasate, Universitatea Cluj. La fel ca echipa de fotbal, şi RCJ Farul suferă de pe urma suporterilor fanatici şi va disputa acest joc pe stadionul Marina din Mangalia. La ultima partida disputată pe stadionul de rugby Farul, împotriva lui Dinamo, fanii alb-albaştrilor au aruncat în teren cu fumigene, iar Federaţia Română de Rugby a sancţionat clubul constănţean, suspendând arena pentru un meci. În ciuda acestui fapt, constănţenii sunt în continuare favoriţi cerţi în această confruntare, chiar dacă vor fi cu gândul la jocul din ultima etapă, dintre Dinamo şi Steaua, roş-albaştrii putând decide cu cine vor disputa semifinala, Farul sau Dinamo. Dacă Steaua învinge, Farul ar urca un loc şi ar urma să-i întâlnească pe băimăreni în semifinale. Astfel, RCJ Farul nu îşi permite un pas greşit în jocul de duminică, un eşec ar condamna formaţia de la malul mării la locul 4 şi o semifinală extrem de dificilă la Bucureşti. În celelalte partide ale acestei runde, CSM Baia Mare va primi vizita liderului campionatului, Steaua Bucureşti, iar Dinamo va disputa pe teren propriu meciul contra ultimei clasate, RCM Timişoara. Altă echipă constănţeană, prezentă de data aceasta în play-out, Constructorul Cleopatra, va juca astăzi, în ultima etapă, pe terenul celor de la Olimpia Bucureşti, într-un meci fără miză atât pentru formaţia pregătită de Cristian Brănescu şi Marian Nache, cât şi pentru gazde. Cleopatra este, matematic, salvată de la retrogradare şi va încerca să obţină în această partidă doar o victorie de palmares. După acest meci, se va decide viitorul echipei Cleopatra, care se confruntă cu probleme serioase din punct de vedere financiar, preşedintele clubului, Vasile Chirondojan, declarând că intenţionează să-şi retragă sprijinul, dacă nu este ajutat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii