Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:43 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Memoriu impotriva lui Avram si Onicas

ro

22 Apr, 2009 01:06 1062 Marime text

avram.jpgBosânceanu: „Nu ştiu ce cutremur ar mai trebui în fotbalul românesc ca lucrurile să fie corecte"

Farul s-a afundat şi mai mult în subsolul clasamentului după meciul împotriva campioanei CFR Cluj, scor 0-1, joc în urmă căruia constănţenii au acuzat dur maniera de arbitraj a centralului Marius Avram şi a tuşierului Ioan Onicaş.

În acest sens, directorul executiv al Farului, Lucian Pâra, a trimis, luni, către FRF un memoriu prin care arată greşelile pe care centralul Marius Avram şi asistentul Ioan Onicaş le-au comis în partida contra CFR Cluj, şi care, în opinia sa, au viciat rezultatul final al partidei. „Neacordarea de cartonaşe galbene unor jucători ai echipei CFR Cluj la momentul oportun a încurajat jocul dur prestat de către aceştia asupra jucătorilor echipei Farul Constanţa", este prima acuză a conducerii constănţene la adresa lui Marius Avram.

De asemenea, „nesancţionarea a trei atacuri neregulamentare ale jucătorilor echipei CFR Cluj asupra jucătorilor echipei Farul în careul de 16 metri" reprezintă un alt aspect al jocului incriminat de oficialii grupării de malul Mării Negre. În urma acestei maniere de arbitraj, conducerea echipei Farul Constanţa a solicitat suspendarea arbitrului Marius Avram şi a arbitrului asistent Ioan Onicaş pe o perioada stabilită de către Comisia Centrală a Arbitrilor. În sprijinul acuzaţiilor la adresa celor doi arbitri, oficialii constănţeni au pus la dispoziţia CCA şi DVD-ul cu înregistrarea meciului, dar şi un montaj video al tuturor fazelor incriminate. Altfel, patronul Farului, Gheorghe Bosânceanu, a declarat, sâmbătă, la finalul meciului pierdut de echipa sa în faţa lui CFR Cluj, că se va retrage din fotbal la finalul sezonului, dacă arbitrajele ostile la adresa formaţiei sale vor continua. „Se pare că scandalurile din fotbal şi înregistrările din presă nu s-au terminat. Am vorbit cu observatorul şi l-am întrebat dacă va avea curaj să scrie în raport ce a văzut şi dacă a observat vreo greşeală împotriva noastră. O manieră de arbitraj incredibilă, pentru că nu poţi crede altceva când toate deciziile sunt împotriva ta. Nu poţi crede că arbitrii sunt de bună credinţă. Acest lucru s-a întâmplat şi la meciul cu CFR Cluj, când acuzaţi sunt centralul Avram şi tuşierul Onicaş. Dacă aceste lucruri nu încetează, nu se potolesc, eu plec din fotbal!", a spus Bosânceanu. Finanţatorul formaţiei constănţene a mai spus că jucătorii săi şi-au făcut treaba pe teren, însă cavalerii fluierului şi-au bătut joc de munca lor prin maniera de arbitraj. „Acum un an, când am spus că delegările se fac la nivel înalt şi arbitrii sunt sponsorizaţi, m-au suspendat două luni şi mi-au dat amendă 120 de milioane de lei. Îmi pare rău pentru băieţi, că muncesc şi unii îşi bat joc de munca lor. Din păcate, suntem unii dobitoci, care băgăm bani în fotbal, şi şmecherii, care se îmbogăţesc. Nu ştiu ce cutremur ar mai trebui în fotbalul românesc ca lucrurile să fie corecte".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii