Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La un set de calificare

ro

23 Jun, 2009 02:27 3144 Marime text

volei1.jpgIoana Pristavu: „Dacă ne vom califica la turneul final va fi un performanţă remarcabilă pentru o echipă tânără ca a noastră"

Naţionala feminină de volei a României a reuşit să-şi ia revanşa în al doilea meci disputat contra Franţei, la Sala Sporturilor din Constanţa, impunându-se cu 3-2, după ce, sâmbătă, elevele lui Bogdan Paul au fost învinse cu acelaşi scor. 

volei.jpgRomânia este foarte aproape de calificarea în Final Four-ul Ligii Europene, consolidându-şi poziţia a doua în grupă, după succesul de duminică, împotriva selecţionatei din Hexagon. Pentru a fi sigure de accesul la turneul final al competiţiei, programat luna viitoare în Kayseri, tricolorele trebuie să câştige cel puţin un set în următoarele două partide ce vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Formaţia pregătită de Bogdan Paul va întâlni în deplasare echipa Turciei, deja calificată în Final Four ca ţară organizatoare. Hotărâte să se răzbune pentru înfrângerea din primul joc, voleibalistele tricolore nu au avut un debut prea fericit de partidă. Oaspeţii au dominat primul set, pe care l-au adjudecat rapid, scor 25-14. Echipa noastră a revenit în joc în cel de-al doilea parţial cu servicii precise şi blocaje foarte bune ale cuplului Gavrilescu - Radu şi au egalat situaţia pe tabelă, după ce s-au impus cu 25-20. România a continuat evoluţia foarte bună şi în al treilea set, pe care l-a tranşat în favoarea sa cu 25-16. Decisă să plece neînvinsă de la Constanţa, echipa Franţei a forţat în parţialul al patrulea, pe care l-a câştigat cu 25-22. Astfel, meciul ajungea din nou la setul decisiv, pe care România l-a început foarte bine, reuşind la un moment dat să se distanţeze pe tabelă. Jucătoarele din Hexagon au echilibrat însă scorul, iar cele două echipe au mers cap la cap până la scorul de 17-16, când un blocaj foarte bun al echipei noastre a adus victoria României. Acest succes pune selecţionata noastră în postura de favorită la calificarea în ultima fază a Ligii Europene. Totul va fi decis însă după ultimele două partide din grupă, când Franţa va juca în deplasare cu Marea Britanie, iar Turcia va primi vizita naţionalei pregătite de Bogdan Paul. „S-a jucat la tensiune maximă şi cred că această partidă a avut sarea şi piperul pe care toate aceste meciuri decisive ar trebui să le aibă. Dacă ne vom califica la turneul final va fi un performanţă remarcabilă pentru o echipă tânără ca a noastră", a declarat liberoul lui CS Volei 2004 Tomis şi al Naţionalei, Ioana Pristavu, completată de jucătoarea campioanei Metal Galaţi, Daiana Mureşan: „A fost un meci foarte greu şi suntem foarte fericite că am reuşit să câştigăm. Acum avem şanse mari să ne calificăm pentru turneul final, însă trebuie să reuşim să obţinem măcar un set în deplasarea din Turcia". În celelalte meciuri ale grupei B, Turcia s-a impus cu 3-1 şi 3-0 în faţa Marii Britanii şi îşi consolidează prima poziţie în clasament, cu 18 puncte.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii