Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incepe lupta pentru locul doi

ro

14 Mar, 2008 00:00 738 Marime text
1205440880.jpg

Esecul din meciul cu Steaua ii obliga pe constanteni sa se axeze in acest moment pe locul secund, pentru care se lupta cu Stiinta Bacau si UCM Resita

Dupa infrangerea din derbiul Ligii Nationale de handbal masculin dintre Steaua si HCM, pe handbalistii constanteni ii asteapta un alt test dificil, sambata, pe teren propriu, cand vor intalni revelatia sezonului, Stiinta Bacau. Dupa meciul cu cantec de la Chiajna, impotriva Stelei, Handbal Club Municipal va sustine, in acest week-end, un alt meci deosebit de important in lupta pentru primele pozitii din Liga Nationala. Handbalistii antrenati de Vasile Stanga si Eden Hairi vor intalni, sambata, la Sala Sporturilor din Constanta, principala urmaritoare a formatiei constantene, Stiinta Municipal Bacau. Meciul tur de la Bacau, incheiat cu victoria moldovenilor, cu scorul de 23-22, nu a fost lipsit de incidente. Pe finalul partidei, ambele echipe au acuzat jocul dur, intalnirea fiind arbitrata de aceeasi brigada de arbitri din meciul cu ros-albastri, formata din Plesa si Pripas. Partida de sambata va fi si un duel al celor mai buni marcatori din Liga Nationala, Laurentiu Toma si Sandu Iacob, fiecare cu cate 139, respectiv 150 de goluri in acest sezon. Stiinta Municipal Bacau ocupa locul 3, dupa 19 etape, la egalitate de puncte cu campioana en-titre a Romaniei, HCM Constanta fiind condamnata sa invinga pentru a nu pierde si locul secund in campionat. Meciul dintre formatia constanteana si Stiinta Municipal Bacau va avea loc sambata, la Sala Sporturilor din Constanta, incepand cu ora 11.00.

Dragan, dat afara de la nationala

Maseurul Stelei si al nationalei, Gheorghe Dragan, implicat in scandalul de la meciul de campionat HCM - Steaua, a fost demis din functia pe care o ocupa la prima reprezentativa. Presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a afirmat ca Dragan, pe langa rezilierea contractului, va fi judecat si de Comisia de Disciplina a FRH. "Domnul Dragan nu va mai fi la nationala, contractul sau va fi reziliat, dupa toate cele intamplate in timpul meciului Steaua-HCM Constanta. El va fi judecat si de Comisia de Disciplina", a afirmat Cristian Gatu. Aceasta decizie vine dupa ce directorul executiv al HCM Constanta, Nurhan Ali, a amenintat, marti, ca nu ii va mai lasa la lotul national pe handbalistii echipei constantene, daca Federatia Romana de Handbal nu va lua masuri dupa derby-ul pierdut cu Steaua. Oficialul constantean l-a acuzat pe Gheorghe Dragan ca i-a injurat pe jucatorii constanteni pe tot parcursul meciului. Astfel, Laurentiu Toma, alaturi de Ionut Stanescu, Mihai Popescu si Timofte, se va prezenta, duminica, la reunirea echipei nationale, care, in weekend-ul viitor, va participa la Cupa Panonia, la care vor mai participa si reprezentativele Ungariei si Sloveniei.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii