Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 22 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Germania a luat aurul

ro

01 Oct, 2002 00:00 563 Marime text

Campionatul Mondial Militar de volei

Desi a condus cu 1-0, nationala Coreei a cedat in finala cu 3-1 * Pe pozitia a treia a clasamentului s-a situat nationala Greciei * Romania a dezamagit, incheind abia pe locul 10 * Olanda a invins in intrecerea feminina

Nationala Germaniei este noua campioana mondiala militara de volei. Ieri, in finala mare aceasta a invins Coreea cu 3-1 (23-25, 25-22, 28-26, 25-20) intr-un meci foarte dramatic, in care europenii au reusit sa revina de la 0-1 pe seturi. In finala mica a competitiei, Grecia a trecut de reprezentativa Bulgariei cu 3-1 (25-22, 25-20, 17-25, 25-21), castigand medalia de bronz. Nationala Romaniei a dezamagit la acest Campionat Mondial Militar, incheind concursul pe pozitia a zecea a clasamentului. "Nu sunt multumit de evolutia nationalei Romaniei. Este insa o echipa tanara care poate ajunge in timp scurt la nivelul Germaniei", a afirmat locotenent colonel Stefan Marginean, membru CISM (Consiliul International al Sportului Militar). Intrecerea feminina a fost castigata de nationala Olandei, care duminica, in meciul decisiv, a invins-o pe cea a Italiei cu 3-1.

Oaspetii, multumiti de Romania

Imediat dupa finala mare, a avut loc o conferinta de presa la care au fost prezenti colonel Leon de Wulf, vicepresedinte al CISM, locotenent colonel Stefan Marginean si antrenorul nationalei Germaniei. Invitat la aceasta intalnire, antrenorul Coreei a refuzat sa vina. Cei doi oaspeti straini au afirmat ca s-au simtit bine in Constanta, luandu-le o piatra de pe inima organizatorilor. "Sunt fericit pentru ca toti cei prezenti la acest Campionat Mondial Militar sunt multumiti de ce le-am oferit. Este o onoare ca am avut o participare asa de mare. Sper sa transmita CISM ce a vazut aici si ca suntem capabili sa organizam competitii de acest nivel", a afirmat Marginean.

"Au primit ordin de la Ankara"

Un subiect abordat a fost excluderea nationalei Turciei din competitie dupa ce aceasta a refuzat sa mai joace meciul cu Cipru, invocand ca opt jucatori s-au intoxicat cu mancare la un restaurant cu specific turcesc. De Wulf a afirmat ca a fost o situatie politica ceruta de guvernul de la Ankara. "De cate ori turcii s-au intalnit cu cipriotii, nu au vrut sa joace. Au fost patru situatii in ultimii 5-6 ani. Am incercat sa le explicam ca CISM este o organizatie nepolitica. Dar ei au primit ordin de la Ankara sa nu joace", a mai spus belgianul. De Wulf a mai afirmat ca turcii au fost exclusi din competitie dupa ce au refuzat sa-si reprogrameze meciul, asa cum le cerusera organizatorii. La randul sau, Marginean a afirmat ca la Cap Aurora delegatiile tarilor participante au avut masa asigurata, dar, conform regulamentului, in timpul liber jucatorii nu erau obligati la un regim cazon.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii