Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:37 16 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doua examene decisive pentru CS Tomis

ro

03 Mar, 2010 01:48 894 Marime text
cstomis.jpgEchipa pregătită de Victor Dăbuleanu nu îşi permite să mai facă paşi greşiţi în următoarele jocuri din campionat pentru a mai spera la realizarea obiectivului

După aproape două săptămâni de pauză, Liga Naţională de handbal feminin se reia mâine, cu meciurile din etapa a XVII-a. CS Tomis Constanţa va juca în deplasare contra celor de la Rapid Bucureşti, echipă clasată pe penultimul loc în clasament.

După 16 etape scurse din acest sezon, echipa pregătită de Victor Dăbuleanu are o linie de clasament echilibrată cu opt victorii şi opt înfrângeri şi se află chiar la jumătatea ierarhiei, pe locul 7. Formaţia constănţeană se află însă destul de departe de obiectivul propus la începutul sezonului, clasarea pe un loc care să asigure participarea într-o cupă europeană. „Noi ne-am propus acest obiectiv, dar până acum am avut evoluţii dezamăgitoare. Poate reuşim până la urmă să salvăm ceva până la finalul campionatului şi să ne calificăm în final într-o cupă europeană", a declarat preşedintele grupării de la malul mării, Gheorghe Slabu. În acest sens, constănţencele trebuie să recupereze cele cinci puncte care le despart de aceste poziţii. Un prim pas a fost făcut chiar în partida precedentă, când CS Tomis s-a impus împotriva formaţiei HC Zalău, echipa fostului selecţioner al naţionalei feminine, Gheorghe Tadici. Următorii pot fi făcuţi chiar în această săptămână. Mâine, de la ora 16.00, echipa de pe litoral urmează să dispute partida din cadrul etapei cu numărul 17, pe terenul penultimei clasate, Rapid Bucureşti, iar duminică, Tomis va reveni în faţa propriilor suporteri pentru un meci extrem de important în compania unei aspirante la podiumul Ligii Naţională, HCM Baia Mare (locul 4, 21 de puncte). Două victorii în aceste jocuri ar menţine echipa constănţeană în lupta pentru realizarea obiectivului propus. Meciul de mâine de la Bucureşti va fi arbitrat de o brigadă de arbitri formată din Cludiu Belean (Târgu Mureş) şi Valentin Călina (Piteşti). Etapa a XVII-a mai programează mâine partidele: HC Zalău - HCM Roman, HCM Ştiinţa Baia Mare - HC Oţelul Galaţi, Ştiinţa Bacău - Dunărea Brăila şi Universitatea Reşiţa - CSM Cetate Devatrans. Derbiul etapei dintre Universitatea Jolidon Cluj şi Oltchim Râmnicu Vâlcea se va disputa astăzi, de la ora 17.00. În clasament conduce în continuare Oltchim, cu 36 de puncte, urmată de HCM Roman, cu 23 şi Universitatea Jolidon Cluj, cu 21.

Dăbuleanu rămâne antrenorul echipei

Jocul bun din meciul precedent din campionat contra formaţiei HC Zalău a mai liniştit apele în sânul echipei constănţene. Acest lucru l-a convins şi pe preşedintele formaţiei de pe litoral, Gheorghe Slabu să mizeze în continuare pe serviciile tehnicianului Victor Dăbuleanu, secundul fostului tehnician al Tomisului, Goran Kurtes, demis luna trecută de la cârma echipei după jocul dezamăgitor prestat în acest sezon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii